0
AdmiralBet ABA Liga

Serija gostovanja se nastavlja

Objavljeno: 18.12.12 u 16:54

kk partizan

Košarkaši Partizana nastavljaju seriju utakmica na gostujućim terenima, a sada ih put odvodi u Hrvatsku. Crno beli će u okviru 14. kola ABA lige gostovati Zadru u sredu od 20 časova.

Posle bolnog poraza od Solnoka Partizan se i dalje nalazi na drugoj poziciji, ali ovoga puta crno beli će biti oslabljeni za trenera Duška Vujoševića koji je suspendovan, pa će ekipu sa klupe predvoditi prvi pomoćnik Velimir Gašić.

„Utakmica od ogromnog značaja za nas, pogotovu posle traumatičnog poraza koji smo doživeli u Mađarskoj. Komplikovan meč iz jednostavnog razloga jer idemo u goste klubu koji ima veliku košarkašku tradiciju i koji je u naletu, s obzirom da su zabeležili pobede u seriji, uključujući i poslednju pobedu u Splitu, osim nas oni su jedina ekipa koja je dobila Split na njihovom terenu“, ističe Gašić.

Prvi pomoćnik Duleta Vujoševića poznaje sve vrline i mane narednog protivnika Partizana u ABA ligi.

„Ekipa Zadra poseduje jedan zavidan nivo kvaliteta, da budem precizniji, u odnosu na početak sezone i prvu utakmicu koju smo igrali sa njima. Zadar je ekipa koja ima izvanredan kontranapad i to igraju na jedan atipičan način, i kada odbrane i kada prime koš brzo loptu ubacuju u igru da pređu u fazu napada“, rekao je između ostalog Gašić.

Gašić je svestan težine situacije u kojoj se Partizan trenutno nalazi, ali zna šta je osnovni cilj njegove ekipe.

„S obzirom na sve okolnosti čeka nas jedan ozbiljan protivnik, ali mi naprosto nemamo izbora, treba pre svega i jedino da svoju koncentraciju usmerimo na teren i da iz ovog specifičnog momenta za nas izađemo pre svega mentalno čvršći, da pokažemo da smo određene lekcije naučili i naravno zabeležimo pobedu. Definitivno ta pobeda nas ostavlja u igri za plasman koji svi zajedno priželljkujemo, a zna se jako dobro šta je osnovni cilj Partizana kada je ova sezona u pitanju“, zaključio je Gašić.

Košarkaši Partizana nakon utakmice sa Zadrom putuju u Sloveniju gde ih za vikend očekuje duel sa Krkom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter