0
AdmiralBet ABA Liga

Solnok iznenadio Partizan!

Objavljeno: 16.12.12 u 19:19

Báder Márton

Nisu se crno beli oporavili od ispadanja u Evroligi a to je znala da iskoristi ekipa Solnoka. Mađari, koji su bili potpuni autsajderi u ovom meču, slavili su u triler završnici večeras i prekunili niz od 6 vezanih poraza u ABA ligi.

Sa druge strane ovo je četvrti poraz Partizana u odigranih 5 mečeva a čeka ih već u sredu teško gostovanje u Zadru.

Solnok je mnogo bolje otvorio meč i serijom 8-0 sredinom prve četvrtine došao do prednosti. Vujošević se opredelio da igra zonu 1-3-1 koja nije funkcionisala najbolje jer su domaći dali četiri trojke samo u prvoj četvrtini. U napadu je crno belima išlo još gore, neraspoloženi su bili Lučić i Vesterman večeras a Gagić je nastavio da igra u lošoj formi pa su se crno beli propisno mučili za svaki poen. Sa druge strane Bader je dao 11 poena samo u prvoj četvrtini pa je to i glavni razlog što je Dule forsirao zonu. Vujošević je menjao čuvare na Baderu ali niko od trojice centara nije mogao da zaustavi raspoloženog veterana. Druga četvrtina se nastavlja povoljno po Mađare, koji trojkama stižu i to +18. Crno beli vezuju greške, forsiraju lob pasove na niski post i gube lopte u serijama a bacanja šutiraju oko 50%. Tek krajem prvog poluvremena, jedini raspoloženi večeras u redovima crno belih, Gordon uspeva da smanju razliku na 12 poena.

Sredinom treće četvrtine Solnok pokazuje zašto je poslednjeplasirana ekipa na tabeli. Domaći ulaze u seriju vezanih grešaka u napadu, i u celoj trećoj deonici postižu samo 7 poena. Sa druge strane Gordon se razigrao pa su crno beli uspeli da serijom 9-0 dodju na samo -2. U poslednjoj deonici se igralo napeto uz mnogo kontakta i faula ali i grepaka na obe strane. Partizan je uspeo potpuno da preokrene meč, došao i do prednosti od +2 ali su domaći šutem sa spolja i poenima Badera držali rezultat na egalu. U triler završnici na 9 sekundi do kraja posle promašaja Badera i očajnog građenja koša od strane Partizana, Kalve uspeva da se dva puta dokopa lopte i iz drugog pokušaja da pogodi zicer za +2. Solnok je poslednji napad branio, igrala se izolacija za Vestermana koji je krenuo na ulaz, pomašio težak šut za veliko slavlje Mađara.

Dru Gordon je sa 20 poena i 13 skokova ponovo bio najbolji igrač Partizana, a pored njega jedini vredan pomena je bio Davis Bertans sa 12 poena. Kod Solnoka standardno najefikasniji Marton Bader sa 18 poena

Problemi za crno bele se nastavljaju i očigledno je da je tim Partizana i u rezultatskoj ali i u igračkoj krizi, a već u sredu ih očekuje uvek neugodno gostovanje u Zadru, koji je uvek motivisan protiv ekipa iz Srbije. Moraće Partizan mnogo da poradi na bacanjima, koja se već drugi meč za redom pokazuju kao presudna a večeras su ih šutirali 15/25, i na šutu za tri poena (3/13 večeras) pošto trojku u poslednje vreme može da pogodi samo Bertans.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter