0
Košarka

Lin rastužio bivši klub

Objavljeno: 18.12.12 u 10:04

lin

Džeremi Lin je imao prvo pojavljivanje u Medison Skver Gardenu od kada je prešao u Hjuston. Niksi su bez Mela(povreda skočnog zgloba) i Rašida Volasa(povreda levog stopala) prekinuuli niz od četiri pobede a i prvi su put u ovoj sezone poraženi na domaćm terenu, dok se Lin osvetio bivšem klubu sa 22 poena i 8 asistencija. Ključni trenutak meča se desio početkom druge deonice, kada Hjuston počinje da se odlepljuje u serijama, pa na kraju treće četvrtine ima i +25, a do kraja su domaći samo uspeli da ublaže poraz. Harden je kod gostiju bio najefikasniji sa 28 poena dok se kod domaćih istakao ruki, Koplend sa 29 poena.

Nošena sjajnim Seržom Ibakom, Oklahoma je pobedila San Antonio u derbiju večeri. Jedanaestim trijumfom za redom Tanderi su preuzeli lidersko mesto na zapadu baš od sinoćneg rivala. Oklahoma je meč prelomila seriom 11-0 u trećoj četvrtini a fantastičan je bio Ibaka sa rekordom karijere od 25 poena a uz to je imao čak 17 skokova i 3 banane. Kevin Martin je imao 20 poena a poen manje je zabeležio Durant. Kod gostiju Parker najefikasniji sa 14 poena.

Klipersi su zabeležili i desetu pobedu za redom. Iako ih baš nije hteo šut, savladali su Detroit na gostovanju. Seriju 12-2 u trećoj četvrtini su Klipersi nasvatili ui u poslednjoj deonici i došli do još jedno pobede. Džamal Kraford je ubacio 15 poena kolko je dao i Blejk Grifin dok je Kris Pol dodao 14.

Preokret večeri su napravili Sansi koji su gubili i 19 razlike ali su na kraju ipak dobili meč. Velikom serijom krajem druge i početkom treće deonice od 26-6 Sansi se se vratili u igru, u tom periodu je Šenon Braun postigao čak 14 poena a od toga 7 koševa za 62 sekunde, meč je završio sa 22 poena. Pomogao mu je Džered Dadli sa 20 poena a Luis Skola je imao 14 poena i čak 10 asistencija.

Rezultati:
Orlando – Minesota 102:93
Njujork – Hjuston 96:109
Detroit – Klipersi 76:88
Memfis – Čikago 80:71
Oklahoma – San Antonio 107:93
Feniks – Sakramento 101:90

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter