0
Fudbal

Štimac je naštetio savezu izjavom o generalima

Objavljeno: 27.11.12 u 23:42

Predsednik HNS-a Davor Šuker ne istupa često u javnosti, ali je u razgovoru za Novi list priznao  da nije bio srećan zbog ispada  selektora Igora Štimca i njegovog pozivanja oslobođenih generala Ante Gotovine i Mladena Markača da izvedu početni udarac na kvalifikacionoj utakmici sa Srbijom u martu.

Prvi čovek HNS-a je rekao da je selektor izazvao “lekciju“ iz UEFA i FIFA.

‘Održali su nam malu lekciju, moramo paziti kako se ponašamo. Štimac ima ugovor o treniranju i takvi i slični istupi u medijima su kršenje ugovornih obaveza. Nesmostren istup kao plod euforije izazvao je štetne posledice za Savez i ugled naše reprezentacije. Povukao se naš selektor , ali naglašavam da se zalažem za princip nezavisnosti sporta od politike. Nama lopta, njima politika “, izjavio je Šuker.

 

U goste HNS-u uskoro dolaze Blater i Platini, Šuker je prokomentarisao i razloge tog dolaska.

‘Očekujemo nova uputstva na temu ozdravljenja fudbala, prvenstveno u borbi protiv huliganizma. Da vidimo koji je akcioni plan. Napravićemo sve što UEFA bude tražila. Znate li koja je veza između Srbije, Poljske, Turske i Hrvatske? Da smo najgore lige, živimo na izolovanom ostrvu, pod stalnom lupom. Želimo to da promenimo“, zaključio je Šuker.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter