0
AdmiralBet ABA Liga

Idemo dalje

Objavljeno: 24.11.12 u 21:17

Zvezda je ostvarila i osmu uzastopnu pobedu, lakše nego očekivano na inače teškom gostovanju u Zagrebu.

Trener crveno-belih Vlada Vukoičić nije krio zadovoljstvo što I ne čudi s obzirom da je Zvezda trijumfovala prvi put u Zagrebu posle 10 godina:

Čestitao bih igračima na pobedi i dobroj igri. Napravili smo dogovor da pre svega kroz odbranu dođemo do rezultata. Nismo baš dobro počeli, primili smo 15 poena u prvih 6 minuta. U ostatku meča odbrana je bila ta koja nam je omogućila da dobijemo poluvreme, i kasnije da kontrolišemo meč. Imali smo solidan napad u većem delu meča što se pokazalo i kroz dobar procenat šuta.  Početkom drugog poluvremena smo previše ležerno krenuli u igru i tražili ne baš timska rešenja u napadu. Imali smo nekoliko izgubljenih lopti u prvih par napada. Cibona se vratila u igru, ali čim smo povratili timski napad mi smo uspevali šutevima i prodorima da nađemo rešenje. Važna pobeda za nas. Idemo dalje, pokušaćemo da se što pre odmorimo i nastavimo sa pobedama, kao i do sada.

Na pitanje da li je ovo bila rutinska pobede Zvezde Vukoičić je odgovorio:

– Imali smo probleme na početku drugog poluvremena i zato smo morali da menjamo igrače i koncepciju igre. Ipak, brzo smo se vratili i preuzeli  kontolu na terenu. Igrali smo u gostima protiv dobre ekipe. Cibona je večeras igrala dobro, ali mi smo bili bolji zato što smo dobro odradili većinu zadataka. Rutinska ili ne, to nije stvar za mene. Bitno je to što smo imali ideju šta da radimo i da smo upravo to i sprovodil u delo.

Strateg Cibone imao je mnogo reči hvale na račun crveno-belih:

-Crvena zvezda je celim tokom susreta bila bolja ekipa. Par minuta dobre igre u prvoj četvrtini i početkom treće nije bilo dovoljno da se dobije utakmica. Naša nemoć se najviše videla u procentu šuta. Protivnik ima fizički jače igrače, svaki prodor je nosio mnogo problema. Rezultat je takav, što se tiče odbrane mislim da smo je solidno odradili s obzirom da smo zaustavili smo Zvezdu samo na 71 poenu. Zaslužena pobeda Crvene zvezde – rekao je Veljko Mršić koji je posle meča ponudio ostavku na mesto šefa stručnog štaba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter