0
AdmiralBet ABA Liga

Zvezda nastavlja da melje

Objavljeno: 24.11.12 u 18:54

Košarkaši Crvene Zvezde DIVA savladali su ekipu Cibone u Zagrebu sa 71:63 (21:16, 15:10, 19:19, 16:18). Ovo je Zvezdi osma uzastopna pobeda u svim takmičenjima.

 

Ruku na srce Cibonu je mogla večeras da pobedi i ekipa iz mog kraja. Katastrofalna rešenja u napadu uz jadan procenat šuta Cibona su omogućili Zvezdi da sa pola snage odnese pobedu sa , na papiru, teškog gostovanja. Zvezda je i pored 18 izgubljenih lopti lagano dobila ovaj meč. A kako i nebi kada je statistika domaćina u šutu ovakva, 19/44 šut za dva,  3/17 šut za tri i čak 13 skokova manje od protivnika.

 

Nisu crveno beli odigrali bog zna kakav meč, štaviše, mnogo su grešili u napadu, mučili se sa bacanjima i imali vrlo lošu selekciju faulova, ali kada Cibona igra ovako loše, bolje nije ni bili potrebno.

 

Osim samog početka utakmice i početka poluvremena Zvezda je kontrolisala čitav.Povela je Cibona na startu ali je Zvezda preokrenula rezultat i pravo je čudo kako crveno beli nisu uspeli da imaju bar +20 na poluvremenu. Početkom drugog deli su se Cibosi trgli, napravili seriju 12-2 i došli do nerešenog rezultata, ali je tada stupio na scenu najbolji igrač meča Boris Savović, koji se sa dve trojke i odličnim skokovima vratio crveno bele na pravi put.

Zvezdi je predvodio Igor Rakočević sa 13 poena, dok je Boris Savović ponovo bio odličan sa ‘dabl-dablom’ od 12 poena i 14 skokova. Najbolji u Ciboni bio je Stroberi sa 19 poena uz očajan procenat šuta iz igre.

 

Na kraju meča je publika počela da proziva trenera Cibone Veljka Mršića, kome su izgleda posle ovog poraza dani odbrojani.

 

U narednom kolu ABA lige, sledećeg vikenda,  Zvezdi dolazi u goste Široki.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter