0
Domaći fudbal

Kruševac nije rasistički grad

Objavljeno: 21.10.12 u 10:02

Još se ne smiurje situacija u vezi sa incidentima u Kruševcu nakon utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske.
Posledica sukoba i rasističkih ispada pojedinaca na tribinama mogle bi da budu veoma ozbiljne po naš Fudbalski savez. Ne samo da bi reprezentacija Srbije do 21 godine bila kažnjena , već bi to moglo da se desi i seniorskoj selekciji, ali i klubovima koji nastupaju u evropskim kupovima.
S tim u vezi, navijači Napretka su na utakmici protiv Sloge iz Kraljeva istakli transparent na kojem su ispisali „Kruševac nije rasistički grad“ i tako poslali poruku celom svetu.

 
Ovu poruku su pozdravili i tamnoputi igrači kluba iz Kruševca Mohamed Arif, Abraham Frimpong, kao i miljenik publike Obeng Regan.
Pomenuta trojica su pred početak pomenute utakmice, u društvu gradonačelnika Bratislava Gašića i prvog čoveka kluba, Gorana Karića, izašla na teren i aplauzom pozdravili transparent koji je osvanuo na severnoj tribine, čime su pokazali da se u Kruševcu i Srbiji osećaju kao kod kuće.
Da li će ova poruka bar malo uticati na odluku UEFE pokazaće vreme, ali svi znamo da je cela situacija preuveličana. Naša zemlja je poznata po odličnom gostoprimstvu, a ispadi pojedinaca mogu samo da štete kako Srbiji tako i našem fudbalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter