1
Fudbal

Holanđanin srušio Kluž, Braga moćna u Istanbulu

Van Persi – pravi đavo

Objavljeno: 02.10.12 u 22:43

Mančester Junajted je uz dosta problema došla do tri boda u Rumuniji protiv Kluža golovima Van Persija, a Braga je sjajno odigrala u gostima protiv Galatasaraja i došla do trijumfa posle kiksa na svom terenu u 1. kolu grupe H.

Mančester Junajted je stigao u Rumuniju na duel sa Klužom željan da osvoji sva tri boda. Zato je Ferguson poslao izuzetno jak tim na teren, jedino je eksperimentisao u veznom redu gde su bili povratnik Flečer, Anderson i Kleverli, a u napadu su meč počeli Runi, Čičarito i Van persi. Ali prvi do vođstva je došao Kluž! Odlična polukontra u 14. minutu, Sugu je uposlio Kapetanosa koji je savladao De Heu. Od tog momenta kreće velika ofanziva Junajteda, ali i promašivanje pre svih Van persija, koji je do kraja poluvremena imao tri 100% šanse, ali je iskoristio jednu koja to nije bila. Runi je centrirao, a Holanđanin ramenom uspeo da lobuje golmana domaćih Felgeirasa.

Odmah na startu drugog poluvremena Robin van persi postiže i drugi gol! Runijeva lopta u prazan prostor ka Van Persiju koji maestralno levom nogom sprovodi loptu pored istrčalog Felgeirasa za vođstvo crvenih đavola. Kluž je napao u želji da dođe do boda protiv velikog Junajteda, ali je De Hea spasio goste. U 90. minutu je glavom šutirao Bastos, ali je španski golman fenomenalno reagovao i nekako izbacio loptu u korner. Junajted je na kraju slavio, ali uz mnogo muke.

Galatasaraj je dočekao Bragu i posle sjajne partije na Old Trafordu svi su očekivali da će savladati portugalski tim. Ali nije uvek sve kako izgleda. Braga je fantastično počela meč, krenula da koristi sve mane koje ima odbrana Galate, a iskoristili su priliku u 27. minutu kada je strelac bio Ruben Mikael, ali je pre toga u šansi bio Alan a Muslera samo odbio loptu do veziste koji je postigao pogodak. Mogla je Braga do ubedljivijeg vođstva u prvom poluvremenu, ali je Muslera tri puta uspevao da zaustavi Edera u situacijama jedan na jedan. Urugvajac je maltene održao Galatasaraj u igri u prvom poluvremenu.

Braga se iskusno zatvorila u drugom delu igre, Galata im nije mogao ništa, nisu uspeli da stvore ni ozbiljniju priliku za izjednačenja, a Alan je u 90. minutu rešio pitanje pobednika.

TABELA: Mančester Junajted 6, Kluž 3, Braga 3, Galatasaraj 0.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Van Persi – pravi Ä‘avo | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Casana blog for anyone who wants to act out out nigh this topic. You observation so some its near exhausting to present with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new stunting on a substance thats been shorthand about for period. Precise force, only zealous!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter