0
Domaći fudbal

Đavoli u Rumuniji

Objavljeno: 02.10.12 u 09:09

Mančester Junajted će posle poraza od Totenhema i ne baš impresivne igre protiv Galatasaraja u 1. kolu grupe H Lige šampiona gostuje sjajnom Klužu, koji želi skap velikog tima. Rumunski predstavnik je u kvalifikacijama izbacio Bazel, krvnika Junajteda iz prošle sezone, a da li oni sada mogu isto da učine? Savladali su i Bragu u 1. kolu u gostima sa 2:0, ali su imali više sreće nego pameti na tom susretu i iz dve kontre trijumfovali. To što su se držali za „prečke i stative“ sada više nije bitno.

 

Junajted dolazi po sva tri boda, ali bez kapitena Nemanje Vidića koji očigledno mnogo nedostaje timu Aleksa Fergusona. Fergi još uvek kombinuje, ali je rekao da se ove sezone neće poigravati previše u Ligi šampiona, jer ne želi da mu se desi isto što je bilo pre godinu dana – da ispadne u grupnoj fazi. Treba očekivati Van Persija i Velbeka u napadu, jer će Runi verovatno malo odmarati, a sa ser Aleksom se nikada ne zna ko će igrati u veznom redu.

 

U drugom susretu grupe H Galatasaraj na svojoj Turk Telekom areni koja će biti krcata dočekuje Bragu. Opšte je poznato da portugalski tim igra mnogo bolje u gostima, a videćemo da li će i danas biti tako. Galata ima fenomenalnu podršku navijača, a pritom je Fatih Terim odmarao igrače u meču šampionata Turske protiv Ordua. Braga je nastavila sa dobrim igrama u prvenstvu i slavila je u gostima protiv Gimaraeša sa 2:0, a identičnu igru i formaciju kao tada treba očekivati i večeras s tim da je protivnik znatno kvalitetniji.

 

Galata nije imao sreće protiv Junajteda i pogodili su dva puta okvir gola na Old Trafordu. Ako Elmander, Jilmaz i Bulut nameste nišanske sprave crno se piše Bragi.
Tabela: Kluž 3, Mančester Junajted 3, Galatasaraj 0, Braga 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter