0
Evropske lige

Viljaš Boaš razbio prokletstvo Old Traforda, Junajted pao!

Totenhem posle 23 godine!

Objavljeno: 29.09.12 u 20:30

Poslednji put je Totenhem slavio protiv Junajteda na Old Trafordu 1989. godine, a od tada su crveni đavoli uglavnom dobijali mečeve. Ali večeras je Andre Viljaš Boaš postavio odličnu taktiku, imao i sreće i došao do pobede posle 23 godine na ovom stadionu, a ukupno posle 22 meča u nizu Totenhem je savladao Mančester Junajted.
Sjajno je počeo Totenhem ovaj meč, Junajted je ušao u susret bojažljivo, mlako, a to je kažnjeno već u 2. minutu kada je gol postigao Jan Fertongen, ali uz veliku pomoć Džonija Evansa. Na 2:0 povisio je Geret Bejl posle pasa koji mu je uputio Musa Dembele, a Bejl desnom nogom pogodio kontra ugao golmana Lindegarda.
Junajted je znatno agresivnije ušao u nastavak, a to je odmah donelo rezultat, gol posle cetaršuta Runija, koji je ušao u igru na poluvremenu, postigao Nani. Ali već u sledećem minutu Totenhem vraća dva gola prednosti, videlo se da Nemanja Vidić nedostaje, Bejl je šutirao Lindegard kratko odbio, a Dempsi natrčao na lopti i ubacio je u mrežu.
Dva minuta kasnije, dakle u 54., opet je samo gol prednosti za goste. Van Persi je uposlio Kagavu koji šalje loptu u mrežu. Napadao je Junajted pogodio dva puta okvir gola, Runi iz slobodnjaka i Kerik posle kornera, Van Persi je imao odličnu šansu ali je ostalo Mančester Junajted – Totenhem 2:3.
Junajted ostaje treći sa 12 bodova, a totenhem je sada na 5. mestu sa samo bodom manje od crvenih đavola. Inače, Totenhem je u okvir gola šutnuo četiri puta i psotigao tri gola.
U sledećem kolu Junajted gostuje Njukaslu, dok Totenhem čeka Aston Vilu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter