1
Evropske lige

Povreda Vidića može ugroziti šanse Mančester Junajteda u borbi za titulu

Đavoli u problemu

Objavljeno: 25.09.12 u 21:00

Nemanja Vidić će, kao što smo ranije objavili, pauzirati dva meseca zbog operacije meniskusa. Ser Aleks Ferguson će morati da se snađe bez kapitena, a uzmite u obzir da se Evans tek oporavio, da je Ferdinand sklon povredama, a da su Džons i Smoling takođe povređeni, mada se očekuje njihov povratak.
Ono što bi trebalo da zabrinjava sve navijače crvenih đavola jeste statistika koju Junajted ima sa i bez Vidića. Kada je kapiten u timu Junajted prima 0,71 gol po meču (na 171 meču, 121 gol), a procenat pobeda je 73,7 iliti 126 mečeva.
S druge strane, kada Nemanje nema, a nije ga bilo na 79 mečeva, Junajted je primio 73 gola (0,91 po meču), a ostvarena je 51 pobeda iliti 64,6%.
U ovoj situaciji statistika je neumoljiva, jer ovoga puta nije „kao bikini“ već pokazuje surovu realnost Mančester Junajteda i odbrane ovog tima sa i bez srpskog internacionalca.
Ferguson će sada morati da se snalazi kako zna i ume, a navijači crvenih đavola se nadaju da neće opet morati da gledaju Karika na mestu štopera.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter