0
Evropske lige

Mančester Juanjted slavio protiv Liverpula, ali uz mnogo spornih odluka glavnog arbitra Halslija

Đavoli utišali Enflid

Objavljeno: 23.09.12 u 16:32

Mančester Junajted je došao do pobede u najvećem derbiju u Engleskoj protiv Liverpula, 2:1! Ali glavni lik u celoj priči je sudija Mark Halsi koji je isključio Šelvija, dosudio penal za Junajted…
Posle rukovanja i svih dirljivih momenata na Enfildu sve je bilo spremno za početak derbija 5. kola Premijer lige između Liverpula i Mančester Junajteda. Za Liverpul su od prvog minuta zaigrali: Reina; Džonson, Ager, Škrtel, Keli; Alen, Džerard, Šelvi; Suarez, Sterling, Borini. S druge strane, Ferguson na teren nije poslao Vidića, još se ne zna zbog čega, pošto kapiten Junajteda nije bio ni na klupi. Za crvene đavole su meč počeli: Lindegard; Rafael, Evans, Ferdinand, Evra; Karik, Gigs, Nani, Valensija; Kagava; Van Persi.
Liverpul je bolje počeo meč, imao inicijativu, uspeo da stvori i dve dobre prilike, ali nisu savladali Lindegarda u prvom poluvremenu, koji je još jednom dobio priliku u odnosu na De Heu. Junajted nije bio dobar u prvom delu meča, nisu mogli da uspostave kontrolu na sredini terena, pa samim tim su teško dolazili do gola Reine.
U 39. minutu najbitniji trenutak u prvom poluvremenu. Mladi Šelvi ruši Goigsa s leđa, a zatim uleće sa dve noge Džoniju Evansu. Glavni arbitar Mark Halsi mu pokazuje direktan crveni karton i put u svlačionicu. Šelvi je imao štošta da kaže, pa čak i Fergusonu na putu ka tunelu…
Imao je Liverpul još jednu dobru priliku posle udarca Suareza iz slobodnjaka, ali je Lindegard odbranio. Na stratu drugog poluvremena Brendan Rodžers menja neprimetnpg Borinija i stavlja u ekipu mladog Susa (s druge strani očajnog Nanija menja Skols). Upravo 18-godišnji Španac prolazi na startu igre po levoj strani, lopta koju kači Džonson dolazi do Džerarda koji je prima grudima i levom nogom šalje u nebranjeni deo mreže za veliku radost domaćih navijača.
Ali radost nije dugo trajala – samo pet minuta, pošto je Junajted u 51. minutu izjednačio i to sjajnim golom Rafaela koji je levom nogom pogodio suprotan ugao gola koji čuva Reina.
Liverpul se nije obazirao na to što ima igrača manje i pokušao je da dođe do vođstva, a sjajan udarac Suareza uspeo je da odbrani Lindegard u 60. minutu.
Nastavili su se dobri napadi domaćih, Suarez daje povratnu za Susa čiji udarac brani odlični danski golman.
U 76. minutu penal za Junajted, Ager je zakasnio da izbije loptu nakon što je pogrešio, Valensija je brži na centru, kreće kontra tri na dva, Valensija ide sam Džonson ga je zakačio u ključnom momentu i Halsi je pokazao na belu tačku. Robin van Persi je preuzeo odgovornost, Čekao je dugo Holanđanin da bi izveo penal, jer se Ager povredio prilikom malopređanjeg uklizavanja, pa mu je ukazivana pomoć i zamenio ga je Karager. Van Persi konačno izvodi penal, Reina ga čita, ali je udarac bio jak i španski golman nije uspeo da izbaci loptu! Vodi jUnajted, ali i dalje ostaje pod znakom pitanja odluka glavnog arbitra Halsija da dosudi penal… jer iz jednog ugla izgleda kao da je kontakta bilo, iz drugog kao da nije…
Junajted je do kraja meča uglavnom čuvao loptu, iskusno su odradili posao i zadržali prednost i došli do nova tri boda.
Crveni đavoli su sada drugi na tabeli sa 12 bodova, dok je Liverpul treći, ali otpozadi sa samo dva boda od mogućih 15! Najgori start u istoriji kluba je nastavljen, a crveni sa Enfilda mogu čak i da budu poslednji ukoliko KPR i Rednig dođu do bodova… Videćemo da li će Brendan Rdžers ostati na klupi Liverpula, jer ako ovako nastavi smeši mu se otkaz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter