0
Ostali sportovi

EVROPSKA LIGA MLADIH: Srbija izborila meč za medalju

Objavljeno: 04.10.19 u 19:35

Reprezentacija Srbije je već posle prvog dana finalnog turnira Evropske lige mladih vazdušnom puškom (strelci od 14 do 18 godina) u Budimpešti obezbedila plasman u meč za medalju.

Srbija je u prva dva kola B grupe savladala Švedsku i Sloveniju i osigurala bar drugo mesto u grupi, što znači da će se sutra uveče boriti za odličje.

Naša selekcija će se sutra pre podne u poslednjem kolu sastati sa Rusijom, koja je takođe danas zabeležila maksimalan učinak. Ishod tog duela odrediće pobednika grupe. Osvajač prvog mesta će se plasirati u finale, dok će drugoplasirana ekipa otići u meč za bronzu. Prvo mesto u grupi A verovatno će pripasti Mađarskoj,  a drugo Italiji.

U prvom kolu B grupe, Srbija je savladala Švedsku sa 28:20 u poenima iz serija. Najveći doprinos uspehu dao je Marko Ivanović, koji je za rivalku imao Lovisu Bjare. Ivanović je od Šveđanke bio bolji u pet od šest serija od po deset metaka i osvojio 10 poena (2 poena za pobedu u svakoj seriji).

Meč sa timom Slovenije je bio neizvestan do samog kraja. Na kraju, razlika između dva tima je bila svega dva poena, Srbija je slavila trijumf od 25:23. Svi naši strelci su se žestoko borili, a najviše bodova u duelu sa Slovenijom  Srbiji je donela Kristina Lazarević, koja je sa 8:4 pobedila Juru Sočića.

Uz Ivanovića i Lazarevićevu, u ekipi Srbije su i Teodora Vukojević i Đorđe Savić.

Evropska liga mladih vazdušnom puškom 2019, finalni turnir

A grupa

 

Prvo kolo:Poljska – Mađarska 2:46, Finska – Italija 9:39. Drugo kolo: Poljska – Finska 18:30, Mađarska – Itaija 26:22.

Plasman: 1. Mađarska 2 pobede, 2. Italija 1, 3. Finska 1, 4. Poljska 0.

B grupa

Prvo kolo:  Srbija – Švedska 28:20 (Teodora Vukojević – Johana Anderson 4:8, Kristina Lazarević – Viktor Lindgren 6:6, Marko Ivanović – Lovisa Bjare 10:2, Đorđe Savić – Viktor Klemedson 8:4), Slovenija – Rusija 21:27.

Drugo kolo:Slovenija – Srbija 23:25 (Sara Slak – Teodora Vukojević 6:6, Kristina Fevžer – Marko Ivanović 6:6, Jure Sočič – Kristina Lazarević 4:8, Luka Lukić – Đorđe Savić 7:5), Rusija – Švedska 31:17.

Plasman: 1. Rusija 2 pobede, 2. Srbija 2, 3. Slovenija 0, 4. Švedska 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter