Delegacija Streljačkog saveza Srbije posetila je danas Paraćin, gde je klubu SFS Borac uručila elektronsku metu proizvođača „SIUS“, koju je SSS dobio kao nagradu za osvojeno drugo mesto juniorske reprezentacije u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom 2018. godine.

Metu su Paraćincima doneli Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, i Ivan Manojlović, trener u stručnom štabu SSS.


Dragan Donević, koji je streljaštvom počeo da se bavi 1994. godine upravo u SFS Borac, odakle je 1998. prešao u Partizan, je kazao:

Savez je od „SIUS“-a kao nagradu za srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih dobio dve elektronske mete. Drugu ćemo uručiti pirotskom klubu „Milorad Mančić Lukanjac“. Stručna komisija i Upravni odbor SSS su prepoznali da se u ova dva kluba kvalitetno radi, da okupljaju veliki broj mladih, pa je odlučeno da, se u sklopu programa Pomoći SSS klubovima, njima dodele mete na korišćenje. Verujemo da će uz bolje uslove postizati i bolje rezultate.

SFS Borac, koji je pre dve godine obeležio 70 godina postojanja, jedan je od najstarijih streljačkih klubova u Srbiji, i jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Paraćinu. Ima vrlo dobru školu, a trenutno najuspešnija članica kluba Anja Popović je na pragu kadetske reprezentacije. Svaka meta vredi oko 2.000 evra i vredna je donacija za oba kluba.

Dragan Zdravković, direktor SFS Borac, se zahvalio Streljačkom savezu Srbije i dodao:

Izuzetno nam je drago što je Streljački savez Srbije prepoznao naš rad i dao podsticaj da nastavimo ovim putem. Daćemo sve od sebe da opravdamo poverenje.

SSS je 2017. godine za bronzu u Evropskoj ligi mladih dobio jednu metu, koja je pre godinu dana dodeljena SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca.