0
Ostali sportovi

USPEH STONOTENISERA: Osvojeno osam medalja u Varni

Objavljeno: 03.06.19 u 22:32

Na međunarodnom stonoteniskom turniru za osobe sa invaliditetom u Varni (Bugarska) koji je održan od 31. maja do 2. juna reprezentacija Srbije osvojila je ukupno osam medalja – tri zlatne, tri srebrne i dve bronzane.

Na turniru je učestvovalo dvadesetak takmičara iz šest zemalja, pored Srbije i domaćina Bugarske takmičili su se i reprezentativci Rumunije, Makedonije, Crne Gore i Australije.

Za selekciju Srbije nastupala su i četiri člana našeg kluba i imali su zapažene rezultate. Bojan Jovanović je osvojio srebrnu medalju u singlu u klasi T10, dok je drugog dana u ekipnom delu takmičenja u paru sa Dariom Stošićem osvojena zlatna medalja.

Nikola Jovanović je osvojio zlatnu medalju u ekipnom delu takmičenja gde je nastupio u paru sa Draganom Vujisićem iz Beograda, u klasi T8.

Milan Antić je u klasi T6 u paru sa Draganom Baćanovićem iz Šapca osvojio bronzanu medalju. Možemo da se pohvalimo da je i naš trener Vladan Živković bio deo tima koji je predstavljao Srbiju na ovom međunarodnom turniru.

Drugi deo tima STK OSI NAIS koji nije otišao u Bugarsku učestvoavo je na bodovnom turniru u Smederevu koji je održan 02.juna STK OSI NAIS je osvojio tri bronzane medalje. Na turniru je učestvovalo četredesetak takmičara iz cele Srbije.

Medalje su osvojili: Bojan Stamenković u klasi T1-5, Milorad Jovanović i Miloš Tasić u klasi T8-10.

25.maja u Beogradu je održan i drugi deo ekipnog državnog prvenstva gde je ekipa STK OSI NAIS osvojila treće mesto u kategoriji T6-10.  Pehar i medalje za naš tim doneli su Bojan Jovanović, Miloš Tasić i Dario Stošić.

Ovim se i završava prvi deo kalendara takmičenja. Predstoji nam kratka pauza a zatim i treninzi tokom leta, a nakon toga organizacija turnir TROFEJ NAIS, i učešća na turnirma u Crnoj Gori, Makedoniji, Češkoj kao i takmičenje u domaćem prvenstvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter