0
Auto Moto

FORMULA 1: Mercedes vlada Azerbejdžanom, odlični Lekler umalo do iznenađenja!

Objavljeno: 28.04.19 u 16:08

Valteri Botas, vozač Mercedesa, pobednik je Velike nagrade Azerbejdžana – četvrte trke ovogodišnjeg šampionata.

Lekler je današnju trku krenuo sa 10. mesta, a onda sjajnom vožnjom stigao do 3. pozicije, da bi nakon odlaska u boks Botasa i Hamiltona preuzeo prvo mesto. Međutim, utisak je da je predugo ostao na stazi i da je Ferari trebalo ranije da mu zameni pneumatike. Na šesnaest krugova do kraja Leklera su obišli Boatas i Hamilton.

Do kraja niko nije uspeo da ugrozi dvojac Mercedesa. Hamilton je u završnici pokušao da dođe do pobede, ali pogrešio u poslednjem krugu i Botas je odbio nalet. Finac je ovom pobedom preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu u odnosu na britanskog kolegu

Na kraju je prvi na pobedničkom postolju bio Valeri Boatas, a drugu poziciju zauzeo je aktuelni šampion i drugi vozač Mercedesa Luis Hamilton. Treći je na cilj stigao Sebastijan Fetel kome ponovo nije bio dan za vožnju. Na četvrtom mestu završio je Maks Ferstapen, a peti je bio Šarl Lekler koga su navijači u zvaničnoj anketi proglasili vozačem dana, a prvih 10 kompletiraju Serhio Peres, Lando Noris, Lens Strol i legendarni Kimi Raikonen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter