Rukometaši Srbije pred domaćom publikom prikazali su  se u odličnom svetlu protiv Hrvatske. 
U remiju Srbije i Hrvatske (25;25) bilo je dosta pozitivnih aspekata koji daju razlog za optimizam da je Rukomet ponovo na pravom putu. 

Stefan Vujić zadovoljan je prikazanim, ali veruje da je Srbija mogla i bolje. Najavljuje da će ‘Orlovi’ da budu na visini zadatka u revanšu. 


– Nismo uspeli da se odlepimo u drugom poluvremenu, to nas je najviše koštalo. Mogli smo da ih pobedimo u ovom meču. Možda bih prihvatio bod pred ovaj meč, ali ići ćemo i u Hrvatsku da probamo da pobedimo. Idemo u svaki meč sa ciljem da pobedimo. Mislim da smo na dobrom putu, mislim da možemo da igramo sa svima, rekao je Vujić.

Srbija je imala priliku da dođe i do tri gola prednosti, ali nije uspela da se odlepi. Hrvati su potom angažovanije zaigrali i uspeli da poravnaju rezultat. Nemanja Zelenović je postigao dva pogotka, nakon meča rekao je da je zadovoljan igrom i da veruje u ekipu.

– čestitao našim momcima koji su bili fantastični, prikazali smo neverovatnu igru. Nedostajala nam je doza iskustva u završnici meča. Zamolio bih navijače da imaju strpljenja za nas. Potreban nam je kontinuitet da bi se videla razlika u odnosu na Svetsko prvenstvo. Bilo je pozitivnih stvari i ne sumnjam u ove momke, poručio je Zelenović

Iz Štark Arene – Darko Noveski i Stefan Smuđa