0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

ZA NEKE DRAMA, ZA DRUGE PRAVI STAV: Vozač Ferarija odbio timsku naredbu!

Objavljeno: 01.04.19 u 21:10

Šarl Lekler, 21-godišnji vozač Ferarija, glavna je tema među ljubiteljima Formule jedan nakon što je odbio naredbu iz boksa tokom trke za Veliku nagradu Bahreina.

Lekler je na naredbu tima da ostane iza Sebastijana Fetela u petom krugu rekao:

– Brži sam od njega, momci.

Kada je stigla nova naredba da „ostane gde jeste naredna dva kruga“, Lekler je poslušao sve do trenutka kada se našao u situaciji da može da pretekne klupskog kolegu, što je i učinio. 

– Samo sam ih obavestio. Mislim da su mi odgovorili nešto poput „Zadrži poziciju naredna dva kruga“, ali sam na narednom pravcu imao priliku da ga preteknem, odlučio sam da probam i uspeo sam. Nikada nije jednostavno kad ste u duelu sa timskim kolegom jer je mnogo toga na kocki, i u svakom timu vas upozore na to pre trke. Dozvoljeno je biti agresivan protiv ostalih, ali protiv timskog kolege morate da budete obazrivi, što je i normalno. Ipak, imao sam priliku u petom krugu, nisam oklevao, probao sam i srećan sam jer sam uspeo iz prvog pokušaja, pogotovo nakon lošeg starta. Tako da, da, srećan sam kako je to prošlo, zaključio je Lekler.

Iz Ferarija još uvek nema komentara na ovaj događaj.

Podsećamo, Lekler je zbog problema sa bolidom završio treći, dok je Fetel nakon okretanja na stazi, a potom i eksplozije zadnjeg dela bolida, kroz ciljnu ravninu prošao peti.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter