0
Ostali sportovi

FOTO: Streljački savez Srbije

STRELJAŠTVO: Damiru Mikecu srebro vazdušnim pištoljem na EP u Osijeku!

Objavljeno: 23.03.19 u 15:32

Damir Mikec je treći put osvojio titulu evropskog vicešampiona vazdušnim pištoljem.

U finalu Evropskog prvenstva u Osijeku, Mikec je „pogodio“ srebrnu medalju sa 239,9 krugova. Sa 1,4 krugom boljim rezultatom pobedio je Pavlo Korostilov (Ukrajina).

Mikec je prvi put vicešampion Evrope vazdušnim pištoljem bio 2015. godine. Uspeh je ponovio 2017, a aktuelni je i šampion Evropskih  igara ovim oružjem.

Finale je pratio i ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, koji je, između ostalog, istakao da je Damirov uspeh dokaz da SSS održava kontinuitet dobrog rada.

Mikec je nešto lošije počeo u finalu, ali sredinom ušao u pobednički ritam. Posle 14. serije je izbio na treću, posle narednog hica i na prvu poziciju, a posle nekoliko promena na čelnoj poziciji se na kraju našao Ukrajinac Pavlo Korostilov

Kasnije tokom dana Mikec će, u paru sa Zoranom Arunović, gažđati u finalu miksa vazdušnim pištoljem, dok će se za medalje u miksu puškom boriti Andrea Arsović i Lazar Kovačević.

Jutros je Lazar Kovačević osvojio sedmo mesto u finalu vazdušnom puškom.

Vazdušni pištolj, finale: 1. Pavlo Korostilov (Ukrajina) 241,3, 2. Damir Mikec (Srbija) 239,9, 3. Đuzepe Đordano (Italija) 219,4, 4. Oleg Omelčuk (Ukrajina) 199,3, 5. Artem Černousov (Rusija) 177,3, 6. Jusuf Dikec (Turska) 156,9, 7. Vadim Mukametjanov (Rusija) 137,7, 8. Pablo Karera (Španija) 114,3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter