1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Rivers načeo, Dobrić i Čović nastavili, a Gagić faulom nad Beronom dokusurio Partizan! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.19 u 21:39

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvom meču polufinalne serije ABA lige nakon produžetka rezultatom 106:101 i došli do prednosti od 1-0 u seriji polufinala ABA lige.

Crvena zvezda je susret otvorila uz dva promašaja Branka Lazića za tri poena ali  ni Partizan nije bio bolji, pošto su meć počeli sa  dva loša napada Đorđa Gagića.

Reglend je pogodio za dva i doneo crveno-beliha prednost, dok je sa druge strane precizan bio Veličković uz faul Moa Fajea, no sa linije za slobodna bacanja nije uspeo da donese prednost crno-belima.

Drugim faulom Đorđa Gagića za nešto više od tri minuta igre Majkl Odžo je došao do slobodnih bacanja od čega je iskoristio jedno, da bi u narednom napadu crno-belih Stefan Janković bio neprecizan, a treći promašaj Branka Lazića za tri poena ispod koša Partizana pokupio je Faje i povećao prednost na 5:2.

 

Mogao je Vanja Marinković da izjednači, ali je šut za tri poena završio na spoljnom delu table, a Zvezda je u narednom napadu preko Berona stigla do 8:2, a bek-šuter crveno-belih je novom trojkom naterao Andreu Trinkijerija da zatarži prvi tajm-aut na meču.

Nakon trojke Markusa Pejdža uzvratio je Beron, ovog puta za dva, pa su igrači Milana Tomića otišli na 13:5, a očajnu odbranu crno-belih kaznio je Džo Reglend izuzetno lakim polaganjem.

Uzvratio je istom merom Nikola Janković, da bi dodatno prednost Zvezde na 15:9 smanjio Bandža Si.

Nastavili su igrači Zvezde da diktiraju tempo na meču, raspucao se Rivers pogodivši trojku, a potom je sa linije penala doneo i deset poena razlike – 21:11.

Drugu četvrtinu trojkom je otvorio Aleksej Nikolić i tako najavio dalji razvoj dešavanja u ovom delu igre, ali je prethodno Rivers održao dvocifrenu razliku vezavši pet poena – 26:16.

Partizan je zahvaljujući dve vezane trojke, prvo Zagorca, a potom i Aleksa Renfroa, te košem Nikole Jankovića prišao na 31:27, a pošto je Tomić zatražio minut odmora Branko Lazić je pogodio za dva, dok je Vanja Marinković košem uz faul i slobodnom bacanjem Partizan doveo do minus od tri poena.

Beronova trojka vratila je Zvezdu na plus šest, ali je raspoložen bio Veličković, a trojkom Bandže Sija prišli su košarkaši Andree Trinkijerija na minus od jednog poena (36:35), što je bila i razlika kojom je prvo poluvreme završeno, mada je Zvezda mogla da na odmor ode sa koliko-toliko ubedljivom predošću, pošto je Veličković faulirao Cirbesa pri pokušaju zakucavanja, dosuđen je namerni prekršaj, ali nije bio precizan Nemac u redovima crveno-belih.

Treća četvrtina donela je pravu košarkašku rapsodiju Partizana, pošto su crno-beli sjajno ušli u drugo poluvreme. Za Zvezdu je trojku pogodio Branko Lazić, ali je Lendejl sa druge strane košem uz faul trasirao put ka preokretu, trojkom Veličkovića Partizan je poveo šest poena prednosti (45:39), a zakucavanjem Marinkovića prednost je porasla i na osam poena, 49:41. Čuvali su tu razliku igrači Partizana trojkom Marinkovića, dok je Zvezdu u igri održavao Cirbes košem uz faul.

U tim momentima sjajan je bio Filip Čović, sa druge strane dva pogotka je vezao Stefan Janković (56:48). Zvezdu je na minus od pet poena vratio Davidovac pogodivši trojku, potom je dodao još jednu i primakao crveno-bele na 60:57, sa druge strane Vanja Marinković je sa devet metara vratio prednost na šest poena, a Ognjen Dobrić je u poslednjoj sekundi treće četvrtine pogodio trojku za 63:60.

Početak poslednje četvrtine apsolutno je pripao Zvezdi koja je nošena Davidovcem i Čovićem došla do serije 8-0, preokrenula na 68:63. Seriju je prekinuo Veličković trojkom, precizan je bio i Beron za tri (72:68), nadovezao se Cirbes uz faul za 75:70. 

Inspirisan je bio Vanja Marinković, koji je pogodio još jednu trojku i odgovorio na Čovićeve minijature (77:74), a pri rezultatu 78:76 Novica Veličković je nakon duela sa Majklom Odžom nezgodno doskočio, posle čega je ostao da leži na parketu uz bolnu grimasu. Uz pomoć saigrača napustio je parket, i više se nije vraćao u igru.

Nikola Janković je pogađao za Partizan, sa druge strane precizan je bio Davidovac, ali je ponovo u odsudnim momentima zablistao Marinković pogodivši trojku iz ćoška za Partizanov prilazak na poen minusa (84:83). 

Filip Čović je potom fauliran, iskoristio je samo jedno slobodno bacanje, a crveno-beli nisu uspeli da se odbrane nakon što je Renfro uspeo da probije odbranu i poentira pored Majkla Odža, pa je pobednik odlučen u produžetku.

Izjednačene su bile ekipe u dodatnih pet minuta sve do rezultata 96:96 (prethodno je Zagorac pogodio trojku sa sedam metara), kada je Bili Beron probio odbranu Partizana i uz nameran prekršaj Gagića pogodio za +3, a potom iskoristio i slobodna bacanja, čime je Zvezdu odveo na plus pet.

Na kraju, slavili su igrači Crvene zvezde rezultatom 106:101 i na taj način poveli 1-0 u polufinalnoj seriji ABA lige.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter