2
Ostali sportovi

HRVATI IZNENAĐENI ODLUKOM VSS I KLUBOVA: Srbi jel ovo znači da istupate iz zajedničke lige?

Objavljeno: 13.02.19 u 21:35

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije i klubova koji se takmiče u Regionalnoj ligi izdali su danas saopštenje.

Oni su naveli da do kraja sezone ne žele da igraju u Splitu, ali ni u bazenima koji su na manjoj udaljenosti od 200 kilometara od tog grada, u kom su nedavno napadnuti od strane huligana igrači Crvene zvezde.

Nekoliko sati kasnije stigao je odgovor Vaterpolo saveza Hrvatske, čije rukovodstvo navodi da odluka VSS znači da sprski klubovi praktično odsutaju od takmičenja u Regionalnoj lii. Saopštenje koje je potpisao potpredsednik HVS-a Perica Bukić vam prenosimo u celosti.

Posle sastanka čelnika Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. februara 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se takmiče u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (TVL), Hrvatski vaterpolo savez izražava iskreno žaljenje donešenom odluka svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtev i zaključak Vaterpolo saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolo lige. Duboko verujemo da se rešavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebno nakon službeno uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se garantuje sigurnost svim budućim učesnicima vaterpolo takmičenja, a koje je upućeno komisiji ta takmičenje.

Hrvatskom vaterpolo savezu, a uveren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak sedam klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtev VS Srbije.
Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konsultacije sa ostalim savezima članicama RVL, a pre svega s HVS kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati.

Ukoliko međutim Vaterpolo savez Srbije uistinu istraje sa namerom da više ne žele da igraju u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati.
Regionalna vaterpolo liga je podsećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolo savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolo savezu Srbije na koji ćemo čekati službeni odgovor, stoji u saopštenju.

 

0
0

2 Komentara

  1. Izvolite gospodo iz Split! Da se plati igračima Zvezde pretrpljeni strah, a napadači da se javno izvine i da budu osuđeni najmanje 2godine i to da robiju u Srbiji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter