1
The Best Of

AUSTRALIJAN OPEN: Đoković u istoriji, Melburn pokoren po sedmi put!

Objavljeno: 27.01.19 u 11:50

Ni „Bik sa Majorke“ nije uspeo da ga zaustavi – Novak Đoković je šampion Australijan opena! Novak Đoković – Rafael Nadal 3:0 (6:2, 6:3, 6:3)!

Savršeno je Đoković otvorio duel, od prvih 13 poena osvojio je 12, pa je maltene bez problema stigao do 3:0. Moglo je da bude i ubedljivije, ali nije iskoristio brejk loptu u četvrtom gemu, pa je ostalo na tom jednom brejku viška, što je bilo dovoljno da naš teniser prvi set dobije sa 6:3.

Početkom drugog seta činilo se da se Rafa budi, vodio je 1:0, pa 2:1, ali je Đoković vezao pet gemova iskoristivši obe brejk prilike i neočekivano lako poveo 2:0.

Treći deo igre ponovo je Nadal započeo osvojenim servis-gemom, ali je Đoković prvo odlično odservirao i izjednačio na 1:1, zatim u trećem gemu propustio prvu, ali ne i drugu priliku da rivalu oduzme servis, što je i potvrdio u sledećem gemu.

Španac je prvu priliku da Novaku oduzme servis imao tek u šestom gemu trećeg seta, ali je Đoković bez većih poteškoća odbio nalet velikog rivala i sačuvao vođstvo, potom i u osmom gemu uspeo da ga osvoji na razliku, povede 5:3 i dođe nadomak sedme titule.

A taj dodatni gem stigao je na Nadalov servis. Poveo je Novak 40:15, propustio prvu, ali ne i drugu meč loptu za sedmu titulu u Australiji, čime je Đoković postao prvi teniser sa sedam titula u istoriji ovog turnira!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter