0
Ostali sportovi

SVETSKO PRVENSTVO: Norveški šok za domaćina, Nemačka ostala bez finala!

Objavljeno: 26.01.19 u 00:19

Selekcija Norveške je rezultatom 31:25 pobedila Nemačku.

Desni bek Flensburga Magnus Abelvik Rod bio je ubedljivo najbolji akter u pobedi svoje reprezentacije sa sedam pogodaka.

Vrlo neizvesno bilo je u prvom poluvremenu, bolje su utakmicu otvorili Nemci koji su na samom startu meča došli do maksimalnih plus dva u prvih pola sata. Tada je bilo 3:1 za Nemce, da bi usledila serija od dva postignuta gola Norvežana koji su poveli. Ubrzo je i Norveška povela sa dva gola prednosti, koliko bi bilo i na kraju poluvremena.

Na startu drugog poluvremena je Norveška povela i sa tri gola prednosti, pa i sa četiri kada je bilo 19:15. Uspela je Nemačka da se vrati u nekoliko navrata do minus dva, ali je u finišu potpuno popustila koncentracija pa je od 27:25 za Norvežane u finišu, serijom golova na kraju utakmice bilo 31:25 za Norvešku.

Sem Abelvik Roda, u Norveškoj su odlični bili i Sagosen i Mirhol sa po šest pogodaka, dok je na drugoj strani sedam imao Genšejmer, a Bom šest.

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU:

Polufinala:

Danska – Francuska 38:30
Nemačka – Norveška 25:31

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter