0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SREĆA UZ ‘DELFINE’: Srpski vaterpolisti posle peteraca savladali Hrvate!

Objavljeno: 12.12.18 u 19:15

Najpre su se izabranici Dejana Savića spasili poraza golom dve sekunde pre kraja, a onda su srušili rivala posle boljeh izvođenja peteraca.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odigrali su sjajan meč u Nišu u okviru treće runde kvalifikacija za Svetsku ligu, a na kraju su ipak maksimalan učinak zadržali srpski ‘delfini’.

Velika drama viđena je u Nišu. Filip Filipović je u prvoj deonici promašio dva peterca, ‘barakude’ su povele sa 5:2 u drugoj, da bi naši u nastavku uhvatili ritam i vratili se u meč.

Hrvatska je imala minimalnu prednost do dve sekunde pre kraja, kada je Mandić dao gol za izjednačenje i krajnjih 7:7 posle četiri četvrtine.

Zatim je usledilo izvođenje peteraca, u kom je Srbija bila skoncentrisanija, što je logično posle dramatičnog gola za izjednačenje, te je posle penal serije 4:2, a odlučujući gol sa pet metara dao je upravo Dušan Mandić.

Srbija je sada na prvom mestu u grupi D, gde je još i Rumunija koja je bez bodova. Dalje će proći samo prvoplasirana selekcija, a naredni meč Srbija će igrati 19. februara protiv Rumunije, ponovo kao domaćin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter