0
Ostali sportovi

IN MEMORIAM – PERO GLEDIĆ: Preminuo nekadašnji šampion Jugoslavije u streljaštvu

Objavljeno: 26.11.18 u 13:06

Pero Gledić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i uspešan trener, preminuo je u 70. godini.

Gledić je  streljaštvom aktivno počeo da se bavi 1974. godine u Zadru, gde je radio kao oficir JNA, a već 1977. godine trijumfovao je  na Prvenstvu Jugoslavije u disciplini MK pištolj „Drulov“. Prethodno je osvojio prvo mesto malokalibarskim pištoljem na Prvenstvu Hrvatske. Taj uspeh mu je doneo titulu „majstor strelac“.

Posle Zadra takmičio se za beogradske klubove Voždovac, Miliconar-Krcun (kasnije Policajac) i Galeniku. Osvojio je veliki broj titula prvaka Jugoslavije, Srbije i Hrvatske  u svim disciplinama pištoljem. Pobeđivao je na mnogim međunarodnim i domaćim turnirima. Kao reprezentativac Jugoslavije učestvovao je na Evropskom prvenstvu, a 1981. godine vazdušnim pištoljem je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Balkana.

Devedesetih godina 20. veka osvajao je medalje na prvenstvima Jugoslavije i Srbije.

U SK Miliconar-Krcun bio je glavni trener za pištolj. Između ostalih trenirao je i Andriju Zlatića, jednog od naših najboljih strelaca pištoljem, koji je kao Gledićev učenik 1998. godine osvojio titule juniorskog prvaka sveta i Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter