0
Ostali sportovi

VESLANJE: Stavljena tačka na zvanična veslačka takmičenja

Objavljeno: 14.10.18 u 15:22

Tačka na zvanična veslačka takmičenja u ovoj sezoni stavljena je u subotu, 13. oktobra 2018, u Novom Sadu. U organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885 u „srpskoj Atini“ održana je Daljinska regata koja je okupila predstavnike 10 domaćih klubova i jedne gostujuće ekipe – hrvatskog Iktusa.

Izveslano je ukupno 12 trka u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i studentkoj konkurenciji. Kada je podvučena crta najuspešniji je bio domaćin regate čiji su članovi osvojili ukupno 11.25 medalja, od toga pet zlatnih 3.5 srebrnih i 3.75 bronzanih. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Partizanu (2.75 zlatnih – 5 srebrnih – 1.25 bronzanih), dok su na deobi trećeg i četvrtog mesta bili Crvena zvezda i Smederevo sa po jednim zlatnim i srebrnim odličjem.

Najsjajnija odličja u četverac skulovima za pionire, koji su veslali u dve grupe, osvojili su Luka Lazić, Andreja Jevtić, Nikola Ljuna i Predrag Cvetković iz Crvene zvezde, te Vojislav Veljković, Nikola Pavić, Marko Atanasijević i Lazar Stojković iz Smedereva. U četvercu sa kormilarom za pionire trijumfovali su Mihajlo Dedić, Veljko Kmekić, Nikola Albijanić iz Partizana i Stefan Škorić i kormilar Mihajlo Joksimović iz Save (7:47.35), u osmercu za pionire Nemanja Kesić, Momčilo Stupar, Dragutin Sinđelić, Aleksa Čekić, Filip Kuzmanović, Vukašin Ibvanić, Srđan Ristić, Marko Bojović i kormilar Damjan Vasić iz Danubiusa 1885 (7.51.17), u četverac skulu za pionirke Tanja Milovanović, Ivana Majski, Svetlana Milošević i Marija Jakovljević iz Čuruga (7:44.96), u četverac skulovima za kadete, koji su veslali u dve grupe, David Pilipović, Vuk Mudrinić, Lazar Oluški i Veselin Durutović iz Danubiusa 1885 (6:55.70), odnosno Dušan Belić, Dušan Cvetković, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija iz Partizana (6:55.87), u osmercu za kadete Mihajlo Božinović, Marko Anđelković, Mihajlo Petrović, Marko Marjanović, Aleksandar Kuzmanović, Bojo Bojović, Strahinja Janković, Andrej Dašić i kormilar Mateja Janić iz Partizana, u četverac skulu za kadetkinje Iva Zubelić, Nina Lekić, Nikolina Đorđević i Boglarka Varga iz Palića, u skifu za juniore Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 (8:18.01), u skifu za juniorke Nataša Ilić iz Danubiusa 1885, a u osmercu za studente Lazar Babić, Denis Gruber, Nikola Lazov, Branko Milošević, Petar Savin, Strahinja Milosavljević, Milan Svonja, Uroš Nenadić i kormilar Miljana Jokić iz Danubiusa 1885.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter