0
Ostali sportovi

VELIKA ČAST ZA SJAJNU RUKOMETAŠICU: Andrea Lekić sportski uzor mladima

Objavljeno: 09.10.18 u 17:31

Najbolja srpska i jedna od najboljih svetskih rukometašica, Andrea Lekić nalazi se u Buenos Airesu na Olimpijskim igrama mladih u ulozi sportskog uzora u okviru programa Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Srpkinja je za lepu i zahtevnu ulogu „Athlete role model“ predložena od strane Medjunarodne rukometne federacije (IHF) zajedno sa Žilom Pirsom, jednim od najboljih svetskih igrača rukometa na pesku, tako da ovih dana na generacije koje dolaze zajedno prenose bogato iskustvo i pozitivnu energiju.

– Ovo je fantastično iskustvo, kako za učesnike, tako i za nas koji sve pratimo. Ponosna sam što sam izabrana da predstavljam rukomet i uzbudjena sam što sam u prilici da ispunjavam svoju misiju kao sportski uzor mladima.

Pored promotivnog aspekta, Andreina uloga je edukativnog karaktera i toga je potpuno svesna:
– Danas je prava informacija od neprocenjivog značaja. Tu pre svega mislim na zdravlje. Uvek sam za to da svojim primerom pokažemo dobar, ispravan i zdrav put ka uspehu, jer su prečice koje se nekada nude sportistima jako loše rešenje.

Kako su mladi srpski olimpijci Aleksa Mitrovic, Anja Crevar i Marija Milić medaljama otvorili takmičenje, Andrea je bila na licu mesta da ih podrži i proslavi uspehe:

– Izuzetno sam srećna i zadovoljna. Mladi sportisti naročito moraju da budu istrajni u svom radu i da uvek veruju u sebe. Ovde imaju našu podršku i podrška su jedni drugima, a to je mnogo važno. Želim im puno uspeha u nastavku takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter