0
Boks

FOTO: BS Srbije

DRUGI KUP NACIJA: Bokserske velesile u srcu Bačke, dobra priprema za EP

Objavljeno: 17.08.18 u 13:30

Drugi Kup nacija u boksu biće održan u Vrbasu od 16. do 19. avgusta 2018. U ringu će se naći više od 200 juniora i juniorki iz 25 zemalja sveta.

U 185 borbi za medalje će se, pored boksera iz Srbije, boriti reprezentativci iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Gruzije, Nemačke, Grčke, Indije, Izraela, Kazahstana, Letonije, Makedonije, Crne Gore, Mauricijusa, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Švedske, Turske, Sjedinjenih Američkih Država, Uzbekistana i Velsa.

Trener reprezentacije Srbije Dragan Vasiljević kaže da Kup nacija predstavlja mini prvenstvo sveta.

– Ovo je veoma jak turnir. Za našu reprezentaciju predstavlja veliko iskustvo i proveru za Evropsko prvenstvo koje će se u oktobru održati u Rusiji. Konkurencija je žestoka. Najviše obećavaju Rusija, Kazahstan i Engleska – kaže Vasiljević.

Na najvećoj sportskoj manifestaciji u Evropi i jednoj od tri najveće u svetu, Srbiju će predstavljati 26 takmičara – šest devojaka i 20 momaka.

– Ne postoji strah iako dolaze moji vršnjaci sa četiri kontinenta, ali trema je prisutna. Imam snage i kondicije, jer sam ceo raspust podredio boksu. Želim da osvojim zlato i time potvrdim prethodna odličja. Kup nacija doživljavam kao veliko iskustvo jer planiram dugo da bavim ovom plemenitom veštinom – priča Stefan Camović, reprezentativac Srbije iz Vrbasa.

Vrbas je oduvek važio za grad sporta i prepoznatljiv je po evropskim, svetskim i olimpijskim prvacima i osvajačima zlatnih medalja na svim šampionatima.

Borbe u ringu u Vrbasu bile su veoma popularne između 60-ih i 80-ih godina. Zahvaljujući „Drugom kupu nacija u boksu“, vrbaska opština vraća se na staze stare slave.

– Naša ideja je da ovih dana čitav grad živi za boks, da napunimo salu, da navijamo i bodrimo naše reprezentativce. Podršku Bokserskom klubu „Čarnok“ i Bokserskom savezu Srbije, kao glavnim organizatorima Kupa nacija, pružili su lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove, organizacije i udruženja građana sa područja vrbaske opštine. Velike kompanije, privrednici i pojedinci iz Vrbasa i okoline, takođe su dali svoj doprinos. Zahvalnost dugujemo i susednoj opštini Kula koja nam je pritekla u pomoć i obezbedila dodatni smeštaj za juniore i juniorke – rekao je sekretar Drugog kupa nacija Igor Škundrić.

Turnir će trajati do 19. avgusta za kada su zakazane finalne borbe. Svi mečevi odigravaće se u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ s početkom od 13.30 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter