3
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VIKTOR JELENIĆ: Cilj je da ponovimo sezonu kada je Zvezda bila šampion Evrope, a Radnički Lige Evrope…

Objavljeno: 31.07.18 u 18:28

Predsednik VS Srbije Viktor Jelenić istakao je danas da neće biti jake reprezentacije ako ne bude i jakih klubova.

Stigao je na čelo srpskog vaterpola pre svega tri meseca i već pomogao u osvajanju prvog zlata reprezentacije. Ipak, kako predsednik VS Srbije Viktor Jelenić kaže prvi cilj je oživljavanje klupskog vaterpola.

– Od klupskog vaterpola nam zavisi kakva će reprezentacija biti. Mi smo godinama i decenijama osvajali medalje na velikim takmičenjima, još od bivše Jugoslavije. Vaterpolo je sport u kojem ne znam da li se desi neko prvenstvo, a da se ne donese medalja. Međutim, klubovi su ti koji treba da se podignu. To je baza našeg sporta i najveći izazov će nam biti da ih podignemo na noge. Uveren sam da će klupskom vaterpolu da krene nabolje. Kao pre pet godina kada je Zvezda uzela Ligu šampiona, a Radnički Ligu Evrope. Želja nam je da klubovi ponovo mogu da budu kompetitivni u evropskim klupskim takmičenjima – rekao je Jelenić gostujući u ‘Blicu’.

On je dodao da je za vaterpolo u Srbiji veoma važno i da ga prate mediji.

– Pišite više o vaterpolu. Znamo svi da je naš sport trofejan, ali i mali. Nije fudbal ili košarka, ali sigurno je sport koji nam je doneo velike uspehe i radosti. Nadam se da ćete da nam pomognete – zaključio je Jelenić.

0
0

3 Komentara

  1. partizan je nas najveci klub ima odlicnu skolu ali pomislite zasto nisu drugi klubovi mogli da budu jaki sada kada je jelenic na celu ima nade i za druge mi nismo kao vi grobari pa da zelimo da vas ugasimo kao sto ste vi to radili nama mi zelimo da imamo i dalje derbi u vaterpolu potrebno je samo sa resite probleme koje ste napravili odnosno vasa uprava u klubu koja nije umela sa novcem da raspolaze domacinski a naravno nadam se da ce u zvezdu opet doci neki nasi reprezentativci koji ce nam pomoci da opet budemo prvaci samo nam trebaju jaci sponzori a sto da ne pomoc drzave jer napokon treba pomoci vaterpolo jer je najtrofejniji sport u zadnjih godina

    0
    0
    Odgovori
  2. A tebi naravno smeta da se i drugi klubovi ojacaju jer je tako i zamisljeno tim projektom da samo partizan zivi .Zamislite CENTRALNI SPORTSKI KLUB zbani partizan i niko vise sve pare samo za vas.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter