Predsednik VS Srbije Viktor Jelenić istakao je danas da neće biti jake reprezentacije ako ne bude i jakih klubova.

Stigao je na čelo srpskog vaterpola pre svega tri meseca i već pomogao u osvajanju prvog zlata reprezentacije. Ipak, kako predsednik VS Srbije Viktor Jelenić kaže prvi cilj je oživljavanje klupskog vaterpola.


– Od klupskog vaterpola nam zavisi kakva će reprezentacija biti. Mi smo godinama i decenijama osvajali medalje na velikim takmičenjima, još od bivše Jugoslavije. Vaterpolo je sport u kojem ne znam da li se desi neko prvenstvo, a da se ne donese medalja. Međutim, klubovi su ti koji treba da se podignu. To je baza našeg sporta i najveći izazov će nam biti da ih podignemo na noge. Uveren sam da će klupskom vaterpolu da krene nabolje. Kao pre pet godina kada je Zvezda uzela Ligu šampiona, a Radnički Ligu Evrope. Želja nam je da klubovi ponovo mogu da budu kompetitivni u evropskim klupskim takmičenjima – rekao je Jelenić gostujući u ‘Blicu’.

On je dodao da je za vaterpolo u Srbiji veoma važno i da ga prate mediji.

– Pišite više o vaterpolu. Znamo svi da je naš sport trofejan, ali i mali. Nije fudbal ili košarka, ali sigurno je sport koji nam je doneo velike uspehe i radosti. Nadam se da ćete da nam pomognete – zaključio je Jelenić.