Čini se da je za Evropsku rukometnu federaciju (EHF) ipak bilo pametnije da u žrebu razdvoje reprezentacije Srbije i samoproklamovane republike Kosovo.

Kako to nisu uradili sada će se i oni, kao i oba saveza suočiti sa problemima koje donose susreti ove dve selecije, a prvi je na programu u periodu od 23.-24. marta, kada se u Kragujevcu organizuje kvalifikacioni turnir za Svetsko prventvo.


Kakoa prenosi Radio televizija Kosova, pošto takozvani Rukometni savez južne srpske pokrajine ne želi da se ponovi situacija iz prošlogodišnjeg susreta, u sklopu kvalifikacije za EP, kada su na neutralnom terenu u Rumuniji dočekali Srbiju bez “nacionalnih obeležja”.

Kako prenosi pomenuta tlevizija, RS Kosova je čelnicima EHF-a već posla dopis da njihova selekcija u hali “Jezero” neće nastupiti bez himne, zastave i ostalih nacionalnih obeležja.

Postoji velika verovatnoća da EHF “preseli” turnir u Slovačku, koja je uz Norvešku takođe u istoj grupi. Podsećamo, samo pobednik turnira će se plasirati na prvenstvo Sveta u Mađarskoj.