0
Atletika

FOTO: STARSPORT

IVANA ŠPANOVIĆ: Spremamo se za Svetsko prvenstvo u Birmingemu

Objavljeno: 12.02.18 u 13:03

Ivana Španović je danas održala konferenciju za medije u sklopu priprema za nastavak sezone tokom kog će nastupiti na mitingu u Beogradu, a potom i na Svetskom šampionatu u Birmingemu.

– Podeljena je sezona, najvažnije je Svetsko prvenstvo u Birmingemu za mesec dana. Pripreme polako privodim kraju. U Dizeldorfu sam dobro skakala, bilo je prestupa, ali sam zadovoljna. Čeka me još par mitinga do Birmingema, jedan je u Beogradu.

Trener Goran Obradović istakao je da je Španovićeva skakala koliko je bilo potrebno:

– Ivana je skakala koliko je trebalo, možda to ne govore rezultati iz Nemačke. Naš cilj je dobar skok na Svetskom prvenstvu i pokušaj da se osvoji medalja. Važan nam je miting u Beogradu jer je ista podloga kao u Birmingemu.

Ivana je potom iskoristila priliku da izrazi sreću zbog nastavka saradnje sa kompanijom „Red Bull“:

– „Red Bull“ je već godinama uz mene i postigli smo novi ugovor na narednih deset godina. Posle Najka na mom dresu će se sada nalaziti logo „Red Bull“. Srećna sam zbog nastavka saradnje i idemo zajedno u nove pobede.

Reč je ponovo uzeo trener Obradović:

– Ivani više odgovaraju daske. Mada mi u Novom Sadu i Beogradu treniramo na betonu. Baš kako će biti u dvorani u Birmingemu. Rezultat na svetskom će biti manji, jer ko zna da skoči, daske mogu dodatno da pomognu. Nadamo se da će nam nešto slabiji skok biti dovoljan za zlato. Bartoleta nije u formi, ali je tu Britanka Ris.

Nakon informacije da će ulaz na miting u Beogradu biti besplatan, i da je karte moguće podići na biletarnici atletske dvorane na Banjici, Španovićeva je istakla da je zdravlje najbitnije:

– Zdravlje uvek pokušavam da sačuvam. Rezultat nije nikad bio ispred zdravlja. Nisam htela da idem preko neke rizične granice. Kada je reč o rezultatima, nekada ide nekada ne ide. To je sport. Moje je da izađem na teren i dam sve od sebe. Uspeh nije samo moj , već celog tima, bez njih ne bi mogla ovo. Uvek se neko takmičenje završi bez uspeha. Uvek sam spremna za naredno takmičenje. Tako je bilo prošle sezone kada sam osvojila Dijamantsku ligu. To sa brojem se dogodilo, sad je broj ispred i verujemo da se tako nešto neće ponoviti, istakla je ona, na šta se nadovezao trener:

– Nova pravila su da od 1. januara može broj samo napred, ne mora nazad.

A što se tiče očekivanja, ona su jasna – skokovi preko 6,80, mada je Ivana otkrila za kraj šta je njena najveća želja:

– Volela bih da postavim rekord mitinga, zaključila je srpska atletičarka.

Iz hotela „Moskva“, Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter