0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Španija prvi finalista, Šterbik zaustavio Karabatića i odveo „furiju“ u borbu za zlato

Objavljeno: 26.01.18 u 19:52

Rukometna reprezentacija Španije slavila je protiv Francuske u prvom polufinalnoj utakmici Evropskog šampionata, rezultatom 27:23.

„Crvena furija“ odigrala je u skladu sa svojim nadimkom na ovoj utakmici, posebno u završnici prvog poluvremena kada su u poslednjih desetak minuta serijom od 7:1 došli do prednosti od 15:9, a tim rezultatom je i okončano prvih pola sata igre.

Nastavak utakmice nije doneo neke bitnije promene, pošto su Španci potpuno kontrolisali situaciju na terenu i u 43. minutu stigli i do maksimalne prednosti od 22:14.

Ipak, Francuzi se nisu predavali i pre svega odličnom odbranom, gde su u narednih sedam minuta ostavili rivala bez pogotka, na devet minuta pre kraja prišli na 23:20.

Prazan hod Španaca prekinuo je Kaneljas u 52. minutu, pogotkom za 24:20, a u finišu „trikolori“ ipak nisu imali snage da sustignu protivnika, koji je tako obezbedio i svoje drugo uzastopno finale na prvenstvima „starog kontinenta“.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Feran Sole sa 7 pogodaka, a pratio ga je Raul Entrerios sa šest. Jedan od junaka susreta bio je i tridesetosmogodišnji golman Arpad Šterbik, koji je na ovoj utakmici zaustavio čak tri sedmerca.

Kod Francuza najefikasniji je bio Sedrik Sorhaindo sa šest pogodaka, dok je Nikola Karabatić potpuno podbacio postigavši svega tri pogotka.

EP Polufinala:

Francuska – Španija 23:27

20.30 Danska – Švedska

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter