0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

‘MARATONCI’, SVAKA VAM ČAST: Hrabra Srbija uzela bronzu u Krakovu!

Objavljeno: 03.09.17 u 20:04

Srbija i večeras slavi evropsku medalju! Rezultatom 3:2 u borbi za bronzano odličje savladana je Belgija – 25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12.

Posle dosta uspona i padova, blokova i grešaka, servisa i ‘pecanja’ u prethodnih desetak dana, odbojkaši Srbije su uspeli – medalja je na grudima! Možda su mnogi očekivali zlatnu, ali i za ovu bronzanu su naši momci poginuli u dvorani u Krakovu.

U dva dana odigrali su deset setova i osvojili su ih pet. Da su uzeli samo jedan više, večeras bismo slavili evropsku krunu, ali iovako im treba odati veliko priznanje. Bravo za osmu evropsku bronzu u istoriji!

Prvi set pokazao je put našim momcima, ali ga oni nisu sledili u naredna dva seta. Siguran prijem, malo grešaka i raznovrsnost u napadu na startu meča doneo je ‘orlovima’ lakih 25:17 za 1:0 u setovima.

A onda su naši – stali. Nisu Belgijanci toliko dobro zaigrali, koliko su naši počeli da greše i budu ‘mekani’ na prijemu. Sve to doprinelo je da se rivalu vrati samopouzdanje i izabranicima Nikole Grbića ‘uđe voda u uši’.

Slična slika i u trećem delu, nakon desetominutne pauze. Osokoljeni prethodnim dobijenim setom, belgijski napadači su se raspucali i pogađali su gotovo sve što su uputili u polje Srbije.

Delovalo je da nam se ponavlja jučerašnji scenario iz polufinala protiv Nemačke, ali su ‘orlovi’ ipak uspeli da ‘povuku ručnu’. Konsolidovali su odbranu pre svega, a iz toga se izrodio bolji napad. Popravio se blok i on najviše nam je doneo trijumf u četvrtom setu za uvod u odlučujući, peti.

A tamo je ‘plava četa’ krenula silovito sa 3:0, da bi isto tako uzvratila Belgija. Još jednom su se naši odlepili na tri poena razlike (7:4) i u finiš seta ušli sa blagom prednošću.

U igri poen za poen uspeli su da izdrže sve nalete vrlo raspucanih Belgijanaca i na kraju poenom Uroša Kovačevića dođu do sjajnog uspeha.

Tvorac preokreta i najbolji odbojkaš na meču bio je Dražen Luburić sa čak 25 osvojenih poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter