0
Atletika

ATLETIKA: Novi Pazar centar Balkana (FOTO)

Objavljeno: 10.07.17 u 15:28

Prvenstvo Balkana za seniore/ke biće održano 15. i 16.jula 2017.godine na novoizgrađenom stadionu u Novom Pazaru.

Ovaj grad imaće priliku da ugosti preko 600 atletičara iz 16 zemalja Balkana. Balkanijada je najveći događaj koji je ikad organizovan na ovim prostorima, a sama činjenica da je na EP 2017 koje je održano u Beogradu bilo nešto više od 700 takmičara, govori o veličini samog takmičenja i njenoj organizaciji.

Nažalost zbog priprema za Svetsko prvenstvo u Londonu neki od naših najboljih atletičara neće moći da takmiče na Prvenstvu Balkana, ali Srbiju će predvoditi osvajač evropskog zlata iz Geteborga (2013), Asmir Kolašinac, koji je nakon operacije odlučio baš na ovom takmičenju prvi put da se vrati, kao i nacionalna rekorderka na 1500m Amela Terzić, i finalista evropskog prvenstva u skoku udalj Lazar Anić.

– Trčala sam nekoliko puta pred našom publikom, ali po prvi put se održava jedno ovako veliko takmičenje kod nas u NP. Nadam se da će doći veliki broj ljudi da nas podrži i da ću možda uz njih trčati što brže – rekla je Terzićeva.

Stadion su danas obišli i ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, kao i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter