0
Ostali sportovi

EP U BEOGRADU: Drugi dan prvenstva nije doneo medalje Srbiji (FOTO)

Objavljeno: 05.03.17 u 01:03

Naši predstavnici koji su se takmičili drugog dana Evropskog prvenstva u dvorani nisu uspeli da dođu do nekog od odličja.
Srpska atletičarka Amela Terzić nažalost nije uspela da se izbori za neku od medalja na 1500m. Ona je u današnjem finalu trku završila kao osma sa rezultatom 4:25,15, što je daleko od njenog najboljeg rezultata koji je samo juče istrčala.

– Trka je krenula previše brzo i nisam uspela da ispratim taj ritam. Drago mi je što sam se našla među osam najboljih atletičarki Evrope, ali bolje nisam mogla, rekla je Amela.

Zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojila je Muir Laura iz Velike Britanije sa rezultatom 4:09,39, drugo mesto zauzela je Klosterhalfen Konstance iz Nemačke sa rezultatom 4:04,45, a bronzu je osvojila Enauji Sofija iz Poljske sa rezultatom 4:06,59.

Posle četiri discipline Dudaš je trenutno šestoplasirani sa 3344 bodova. U zadnjoj disciplini danas preskocio je 2.01m, a sutra ga očekuje nastavak sedmoboja gde će odmeriti snage u trci na 60m prepone u 13.30h, zatim skok s motkom 14.40h i na kraju 1000m u 18.25.

2 dan Dvoransko evropsko prvenstvo u atletici, Beograd 2017, Arena0601

Vodeći u generalnom plasmanu idalje je Majer Kevin (Francuska) sa 3571 bodova.

Jedan od mogućih iznenađenja takmičenja Lazar Anić, uspeo je da uđe u finale šampionata i zauzme šesto mesto sa najdaljim skokom iz treće serije od 7.90 metara.

Bronzanu medalju osvojio je Nikiporov Serhij iz Ukrajine sa rezultatom 8.07 metara, drugo mesto zauzeo je Torneus Majkel iz Švedske sa rezultatom 8.08 metara, a zlato je otišlo u ruke Smajlaj Izmiru iz Albanije sa daljinom od 8.08 metara.

– Cilj finala bio je da uživamo pred punom Arenom , ali sam se potajno nadao da ću ostvariti bolji rezultat od onog u kvalifikacijama, što bi mi donelo medalju. Od prevelike želje završio sam sa prestupima, da su bili važeći bila bi medalja, ali sutra je novi dan i novi početak, vreme je da se krene sa pripremama za letnju sezonu, rekao je Anić.

image1 (1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter