0
Vremeplov

VREMEPLOV: Najhladnija ruka Evrope i legenda Jugoslavije na ‘divljem zapadu’ (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 21.01.17 u 23:58

Naša ‘vremenska mašina’ nas vraća u 2002. godinu, tada je Peđa Stojaković pobedio u šutiranju trojki na ‘ol-star vikendu’ i zaradio 86.000 dolara.
‘Žedan krvi’ i pun gneva kojeg je sakupio godinu dana ranije u Vašingtonu kada ga je u finalnom okršaju porazio Rej Alen, Peđa se vratio na ‘mesto zločin’. S tim da se ovoga puta ‘vikend’ održavao u glavnom gradu Pensilvanije – Filadelfiji.

Filadelfiju će Stojaković pamtiti ne samo po takmičenju u trojkama, već i po ‘ol-star utakmici’ na kojoj je prvi put učestvovao, u društvu velikog prijatelja i saigrača – Krisa Vebera. Protiv sebe je imao Alena Ajversona, Majkla Džordana, Dikembe Mutomba… dok su sa njim igrali Karl Maloun kojem je to bilo 14. učešće, Šakil Onil, Kobi Brajant

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Srbinov ‘Zapad’ je i slavio, a Peđa je svom timu doprineo sa 11 poena.

Vratimo se na trojke. Konkurencija je bila žestoka, kako i ne bi kada je tada skoro svaka ekipa imala barem jednog ubojitog trojkaša i još jednog koji može biti još precizniji od ovog prvog. Na crtu su stali Rej Alen, Majk Miler, Stiv Neš, Vesli Person, Pol Pirs, Kventin Ričardson i naše gore list.

(Izvor: YouTube/Marko Bogosavljević)

U prvom redu su kao i uvek bile zvezde ‘Holivuda’ među kojima se najviše isticao Samjuel L. Džekson.

Pirs, Miler, Alen i Ričardson su otpali, a knjiga se svela na tri slova. U finalnoj rundi je Stiv Neš postigao 18 poena, dok su Person i Stojaković imali po 19. U ‘tajbrejku’ Srbin nije dozvolio da ponovo izgubi na samom kraju, te je prvi put osvojio ovo prestižno takmičenje.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Stojaković je to ponovio i naredne, 2003. godine i postao ‘bek tu bek’ šampion u šutiranju trojki NBA lige, četvrti u istoriji, a posle njega je to uspeo da ponovi jedino Džejson Kapono.

Krilni centar Pistonsa, Željko Rebrača, je takođe bio tih dana u Filadelfiji, kada je učestvovao u utakmici ‘rukija’ protiv ‘sofmora’.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Najbolji učesnici šutiranja trojki NBA lige:

1. Kreg Hodžs 3 – šampion, 2 – vicešampion

2. Leri Bird 3 – šampion

3. Peđa Stojaković 2 – šampion, 2 – vicešampion

4. Džef Hornasek 2 – šampion

5. Mark Prajs 2 – šampion

6. Džejson Kapono 2 – šampion

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter