0
The Best Of

VREMEPLOV: Darko Kovačević je dao sijaset golova glavom, ali je ova demarkacija Srbina ušla u fudbalske udžbenike (VIDEO)

Objavljeno: 17.12.16 u 23:58

Darko Kovačević bio je jedan od najuspešnjih i najboljih srpskih napadača u poslednjih 25 godina, a prepoznatliv je bio po odličnoj skok igri i golovima postignutim glavom.

Napadač rođen 1973. godine u Kovinu žario je i palio fudbalskim terenima od sredine 90-ih pa sve do 2009. godine kada je završio karijeru. Postigao je 222 gola nastupajući za Proleter, Crvenu zvezdu, Šefild Venzdej, Real Sosijedad, Juventus, Lacio i Olimpijakos. Većinu ih je postigao glavom, jer su mu skok igra i igra glavom bili najjači aduti. Bio je prava ‘devetka’.

VREMEPLOV: Komentator je priznao da ga je Miloš Krasić golom doveo do orgazma (VIDEO)

Na evropsko tlo probio se fenomenalnim golovima u dresu Crvene zvezde, ali je slavu stekao igrajući za Real Sosjedad za koji je postigao 92 gola u 278 utakmica. Ipak, jedan od golova koji se i dan danas pamti postigao je u dresu Juventusa protiv Ređine 1999. godine.

VREMEPLOV: Partizan je tada ‘plesao’ na terenu, ali je UEFA bila ‘cica sa dva lica’ (VIDEO)

Reč je o meču Serije A koji je ‘stara dama’ rešila u svoju korist 2:0. Strelac prvog gola bio je Darko Kovačević, nije to bio spektakularan pogodak, već uobičajen za srpskog fudbalera. Ipak, onoa što će se pamiti jeste kretnja sjajnog centarfora pri izvođenju prekida. Darko Kovačević je skoro optrčao ceo krug u kaznenom prostoru kako bi se demarkirao, zavarao je sve čuvare i sa pet metara glavom loptu spustio u mrežu. Kretnja koja je zaslužila da svoje mesto zauzme u najboljim fudbalskim udžbenicima. Pogledajte i procenite sami…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter