0
Auto Moto

ROZBERG PONOSAN: Drago mi je zbog oca, titulu posvećujem supruzi i ćerki

Objavljeno: 27.11.16 u 18:05

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je danas da je ponosan što je uspeo da osvoji šampionsku titulu u Formuli 1 i ponovi uspeh svog oca iz 1982. godine.

– Ovo sigurno nije bila najzabavnija trka, uz Maksa (Verstapena) na početku i ostalih vozača u završnici. Nije mi bilo zabavno u poslednjih nekoliko krugova. Drago mi je što je gotovo, u ekstazi sam. Veoma sam ponosan što sam uradio ono što je uspelo i mom ocu (Keke Rozberg) – rekao je Rozberg posle trke.

Rozberg je danas osvojio svoju prvu šampionsku titulu u Formuli 1 pošto je zauzeo drugo mesto u poslednjoj trci u šampionatu za Veliku nagradu Abu Dabija, iza klupskog kolege Luisa Hamiltona.

Rozberg se sa Hamiltonom borio za šampionsku titulu, a uoči trke imao je 12 bodova prednosti. On je sezonu završio sa 385 bodova, a Hamilton sa pet bodova manje.

– Ovu titulu posvećujem supruzi i ćerki, a kasnije ću misliti na sve ostale. Čestitam Luisu, imao je sjajnu sezonu. Bio je veliki protivnik, uvek je teško pobediti ga – dodao je Rozberg.

– Hej, ljudi iz Mercedesa, pustite muziku, uskoro dolazim – rekao je novi svetski prvak članovima ekipe u boksu.

ISTORIJA: Hamiltonu ‘Pirova’ pobeda u Abu Dabiju, Niko Rozberg je na krovu sveta!

Trostruki svetski prvak Hamilton danas je ostvario 53. pobedu u karijeri, četvrtu uzastopno, ali nije uspeo da odbrani titulu. On je ostvario 10 pobeda u šampionatu, a Rozberg jednu manje, ali je imao dva odustajanja, a odnosu na jedno glavnog konkurenta.

Britanac je čestitao Rozbergu na tituli i rekao da se oseća sjajno.

– Zahvalan sam porodici na podršci i svom timu, mislim da mi je ovo 32. pobeda otkako sam prešao u Mercedes. Naravno, velike čestitke Niku na prvoj tituli. Uradio sam sve što sam mogao u poslednje četiri trke. Samo to sam mogao da tražim od sebe. Zabavljao sam se večeras, slavio sa timom, ne možeš sve da osvojiš – naveo je on.

– Imao sam mnogo problema ove godine i zbog toga sam u ovoj poziciji, ali sam i dalje zahvalan na svim uspesima, usponima i padovima sa ekipom. Čestitam Niko, sjajno si vozio – dodao je Hamilton.

Treće mesto u Abu Dabiju zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija. On je odličnom vožnjom u poslednjih nekoliko krugova uspeo da se popne na podijum, ali nije uspeo da ugrozi Rozbergovo drugo mesto.

– U poslednjih nekoliko krugova je bilo teško, nisam želeo da budem na Nikovom mestu. Takodje, i gume su mi se istrošile. Sjajno je završiti na podijumu. Ovo je bila teška godina, ali sjajno je što sam uspeo da je završim na ovakav način – rekao je četvorostruki svetski šampion Fetel.

– Niko je zasluženo osvojio titulu. Sakupio je dovoljno bodova. Ponekad nemate sreće sa vozilom, ali danas je njegov dan. Zaslužio je – dodao je Fetel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter