0
Auto Moto

ISTORIJA: Hamiltonu ‘Pirova’ pobeda u Abu Dabiju, Niko Rozberg je na krovu sveta!

Objavljeno: 27.11.16 u 15:45

U poslednjoj trci sezone Formule 1 videli smo veliku borbu i izuzetno zanimljivu završnicu šampionata, ali je titula otišla u ruke vozača Mercedesa Nika Rozberga.

Nemački vozač je osvojenim drugim mestom u trci za Veliku nagradu Abu Dabija ipak uspeo da odbrani prvo mesto u generalnom plasmanu i bukvalno u poslednjim krivinama osvoji svoju prvu titulu šampiona sveta u Formuli 1.

Rozbergu je drugo mesto bilo dovoljno u slučaju pobede Luisa Hamiltona, a upravo je Britanac tokom cele trke danas bio na prvom mestu i na kraju ostvario ‘pirovu’ pobedu koju nije slavio. Njemu je to bila 53 pobeda u karijeri.

Hamilton je usporavao trku i tako pružao mogućnost ostalim vozačima da preteknu Nika Rozberga, ali mu ta taktika nije urodila plodom.

Treće mesto je osvojio Sebastijan Fetel koji je do tog mesta došao pet krugova pre kraja. Napao je i Rozberga do kraja, ali nije uspeo, ili nije želeo sunarodnika da ga pretekne i da na taj način titulu uruči Hamiltonu.

Na kraju je Hamilton sezonu završio sa 10, Rozberg sa devet pobeda, ali je titula ipak otišla u ruke Nemca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter