2
Ostali sportovi

SVETSKA SERIJA: Klivlend minimalcem do prednosti (FOTO, VIDEO)

Objavljeno: 29.10.16 u 10:24

Rano jutros, po srednjoevropskom vremenu, u Čikagu odigrana je i treća utakmica ovogodisnje Svetske Serije, finalu najjače bejzbol lige na svetu, MLB.

Posle sedam decenija i godinu dana „Vrigli Fild“ je bio domaćin jedne utakmice Svetske Serije. Klivlend Indijansi uspeli su kao gosti da vrate brejk u trećem meču savladavši Kabse sa 1:0, i tako osigurali barem još jednu utakmicu na domaćem stadionu.

Iako je duvao jak vetar u Čikagu sa udarima od skoro 32 kilometara na čas, on nije bitno uticao na igru osim, možda, jedne situacije kada je deblji kraj izvukao rajt filder, Luni Čizenhal.

HOZE, HOZE, HOZE, HOZE: Dirljiv oproštaj Majamija od preminulog igrača! (FOTO) (VIDEO)

Kajl Hendriks (4.1 IP, 6 H, 2 BB, 6 SO), startni pičer Čikago Kabsa, imao je više problema od njegovog rivala na bacačkom brdu Džoša Tomilna (4.2, 2, 1, 1).

U prva četiri ininga nije viđeno ništa specifično, igrao se defanzivan bejzbol sa pet udaraca za Indijanse i samo jedan za domaćine.

„Profesor“ se provlačio u skoro svakoj izmeni, jer je gotovo uvek imao trkače na bazama, a najkritičnije je bilo u petoj izmeni, kada je i zamenjen, a rezervnom pičeru, Džastinu Grimu, ostavio je pune baze. Ali je Grim uz ogromnu pomoć odbrane uspeo da napravi dabl-plej i time spasao domaćine. Ta situacija je preokrenula tok utakmice, kao da su se probudili i jedni i drugi i počeli konačno da igraju bejzbol.

 

U gornjoj polovini sedmog ininga posle sjajnog udarca Kokoa Krispa u desni deo autfilda, Mihael Martines je postigao prvi poen na meču, ispostaviće se i jedini.

Odmah potom u donjoj polovini iste izmene, Soler je udario tripl, ali nisu uspeli da izjednače jer su defanzivci Klivlenda odradili sjajan posao.

Eroldis Čepman i Kodi Alen su kao zatvarači dobro odradili posao pa se na semaforu rezultat nije menjao. Ovo je drugi put u tri meča da Indijansi ostavljaju Čikago bez poena.

 

Od udarača za Kabse istakao se Soler sa dva udarca, a za goste Lindor i Hoze Ramires sa istim brojem udaraca uz Krispov jedan RBI.

Sledeći meč se igra već sutra u dva sata i osam minuta posle ponoći na istom mestu. Za Čikago će startovati Džon Laki, a za goste Kori Kluber, koji je predvodio svoj tim do pobede u prvom meču.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter