0
Ostali sportovi

FOTO: Ragbi 13 asocijacija Srbije

RAGBI 13: Kraj za Srbiju

Objavljeno: 22.10.16 u 20:35

Ragbi 13 reprezentacija Srbije nije uspela da se kvalifikacuje na Svetsko prvenstvo koje se 2017. godine održava u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji. U odlučujućoj utakmici Grupe A kvalifikacija,“orlovi“ su na stadionu Nastavnog centra Makiš poraženi od Italije 62:14 (32:0).

Znatno iskusniji „azuri“ pojačani sa 13 igrača iz Australije meč su rešili već u prvom poluvremenu, postigavši šest eseja. NRL veteran Teri Kampeze je sjajno organizovao igru Italijana, dok je krilo Ričard Lepori već u 18. minutu zabeležio het-trik eseja.

Sa druge strane, imperativ pobede, kao i umor posle teškog meča prošle subote protiv Velsa, ozbiljno su poremetili igru Srbije koja je serijom grešaka obilato pomogla da gosti steknu laku ubedljivu prednost. Tek u pojedinim delovima prvog poluvremena, izabranici Ljubomira Bukvića su pripretili, što je bilo premalo da se ugrozi esej prostor Italijana.

Posle ohrabrujućih početnih pet minuta drugog dela, Srbija je ponovo ušla u seriju propusta, tako da je Italija samo potvrdila svoju veliku pobedu. Pošto je meč rezultatski rešen, naši ragbisti su probudili i tako sa tri eseja u poslednjih 15 minuta smanjili razliku.

–          Znali smo da će ovo biti potpuno drugačija reprezentacija Italije u odnosu na onu koju smo dobili oba puta u poslednje dve godine u Evropskom šampionatu B. Sa igračima koji imaju iza sebe NRL i Super liga karijere objektivno nismo mogli više, razlika u kvalitetu bila je očigledna. Međutim, poraz je ovako ubedljiv jer smo svojim greškama pomogli gostima. Svako čestitke Italji koja će u ovakvom sastavu sigurno namučiti Vels, a nama ostaje da izvučemo pouke i nastavimo dalje sa radom – izjavio je posle meča selektor Ljubomir Bukvić.

Sa ovom pobedom, Italija se na čelu tabele Grupe A izjednačila sa Velsom, pa će njihov međusobni duel 29. oktobra u Monci odlučiti koja će reprezentacija direktno na SP. Poraženi iz tog meča igraće baraž sa drugoplasiranom selekcijom iz Grupe B, što će biti ili Rusija ili Irska, nakon što su Irci eliminisali Španiju pobedom u Vаlеnsiji 46:6.  

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – ITALIJA 14:62

Eseji: Marjanović (’67, ’78), Burk (’72) – Lepori (‘7, ’14, ’18, ‘52),  Ćaruto (’21, ’33, ’49, ‘70) , Vejkmen (’25), Santi (’46), Kampeze (’56), Kalegari (’62).

Golovi: Burk 0/1, Vojislav Dedić 1/2, Bergamasko 7/11, Kampeze 0/1.

SRBIJA: Vojislav Dedić, Zogović, Ćalilć, Stevanović, Marjanović, Burk, Vukanović (kapiten), Radan, Grkinić, Džordan Grent, Mirčeski, Muranka, Čed Grant.

Subs: Anđelić, Tomić, , Vladislav Dedić.

ITALIJA: Ćaruto, Centrone, Kasteljaro, Bergamasco, Lepori, Kampeze, Geti, Šenon Voker, Parata, Hisloks, Džejden Voker, Santi, Rejtmuler.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter