0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PUT RIJA: Paraolimpijci dobili zastavu od Tomislava Nikolića

Objavljeno: 25.08.16 u 13:28

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas paraolimpijce Srbije i svečano im uručio državnu zastavu koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Nikolić je u Predsedništvu zastavu predao stonoteniserki Borislavi Perić-Ranković i od nje zauzvrat dobio reket.

– Sa posebnim osećanjem pričam o paraolimpijcima, svesni da ispraćamo ljude koji su prevazišli mnoge granice, ali i postali nada za ljude koji nisu pronašli sebe u sportu i kojima ste uzor. Radujem se tome što se takmičite i neka ova zastava bude simbol Srbije i uspeha u Riju – rekao je Nikolić.

Nikolić je, u društvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, paraolimpijcima poželeo da se iz Rija vrate sa mnogo medalja.

– Verujem da će vas Srbija na pravin način dočekati posle Igara. Paraolimpijski sportovi moraju da budu naša svakodnevnica. Navijajte jedni za druge, obradujte nas i neka Srbija zasija i na tom nebu kao na Olimpijskim igrama – poručio je Nikolić paraolimpicima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je naciju da sa velikom pažnjom isprati nastup srpskih takmičara na Paraolimpijskim igrama.

– Podatak da će rekordan broj paraolimpijaca biti u Riju pokazatelj je koliko ih država uvažava. Sami po sebi su pobednici i verujem da ćemo se veseliti velikim uspesima. Želim im puno sreće i da se iz Rija vrate još radosniji – kazao je Udovičić.

Prvi čovek Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio se državi i ministartsvu omladine i sporta na podršci.

– Ispraćaj na Igre je dobra tradicija, a sada je i pojačana osvajanjem mnogo medalja olimpijaca pre nas. Verujem da ćemo i mi biti uspešni – istakao je Mićović.

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković dodala je da se nada da će celoj naciji „osvetlati obraz“.

Paraolimpijske igre u Riju održaće se od 7. do 18. septembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter