0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

RIO 2016: ‘Delfini’ se probudili, Španija preskočena, sada po medalju

Objavljeno: 16.08.16 u 18:34

U četvrtfinalu vaterpolo turnira Srbija je bila bolja od Španije 10:7 (3:1, 4:2, 0:2, 3:2) i plasirala se u polufinale gde čeka bolje iz meča Grčka – Italija.

Sjajna igra čete Dejana Savića. Najzad su se „zlatni delfini“ probudili i pokazali zašto su sve selekcije sem Španije bežale od Srbije. Poveli smo golom Filipovića, a onda je Mandić sa dva gola doneo pvu osetniju prednost Srbiji – 3:1. Drugi period otvorili smo golom Ćuka i stigli do velikih 4:1. Nažalost, Španija pravi seriju 2:0 i vraća se u meč. Ipak, naš tim nije pao, Mandić, Mitorvić i Aleksić donose novu veliku prednost za naš tim 7:3. Tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U trećem periodu došlo je do pada u našoj igri. Španija je postigla dva gola preko Moline i Munariza i stigla na 5:7. Da stvar bude gora našem timu je u poslednjim sekundama treće četvrtine poništen čist gol, navodno je isteklo vreme.

Ipak, u poslednjih osam minuta naš tim je dokazao dominaciju. Gocić i drugari su odigrali rutinski. Preko Mitrovića i Filipovića smo poveli sa 9:6, a onda smo videli neverovatnu odbranu. Španci su više puta imali igrala više, ali su do gola za 9:7 stigli minut i po pre kraja preko Minguela. Imala je „armada“ šansu minut pre kraja da sa igračem više stigne do „minus jedan“, ali nije uspela, a tačku je stavio fenomenalni vunderkind Mandić šraubom za 10:7.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – ŠPANIJA 10:7 (7:3)

SRBIJA: B. Mitrović, Mandić 4, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 2, G. Pijetlović.
ŠPANIJA: Agilar, Munariz 2, Roka, Alarkon, Molina 3, Minguel 1, Širanji 1, Espanjol, Taulj, Fernandez, Maljarah, Ečenike, Lopez.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter