0
Ostali sportovi

RIO 2016: Felps srušio Leonidasa, novo zlato za Amerikanca (FOTO)

Objavljeno: 12.08.16 u 09:55

Takmičenja u plivanju na Olimpijskim igrama u Riju bliže se kraju, a Amerikanac Majkl Felps nastavlja da piše istoriju.

Naime, „čovek-riba“ je osvojio novo zlato i to svoje 22. u karijeri čime je oborio rekord Leonidasa star 2168 godina. Majkl Felps trijumfovao je na trci 200 metara mešovito za muškarce ispred Tijaga Pereire i Rajana Lohtija.

Slavlje Amerikanca nije dugo trajalo jer je morao na trku 100 metara delfin stilom. Felps nije imao dovoljno svežine, te je u polufinalu zauzeo tek drugo mesto iza Lasla Čeha. Ipak, očekuje se da u finalu Amerikanac osvoji novo zlato.

U plivanju leđnim stilom na 200 metara zlatnu medalju je odneo Rajan Marfi. Kod dama na 200 metara prsno najsjajnije odličije je prigrabila Japanka Rije Kaneto, dok je srebro pripalo Ruskinji Juliji Jefimovoj.

Najluđe je bilo u trci na 100 metara slobodnim stilom za žene gde se dogodilo da su oborena dva olimpijska rekorda i da je zlatna medalja dodeeljena dvema plivačicama. Naime, Sajmon Manuel iz SAD i Peni Oleksijak iz Kanade su u isto vreme stigle na cilj vremenom 52.70.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter