0
Ostali sportovi

ONI SU NAŠI LOVCI NA ZLATO: Predstavljen devetočlani tim srpskih strelaca (FOTO)

Objavljeno: 22.07.16 u 23:54

Olimpijske igre još nisu ni počele, a srpski strelci su već oborili jedan rekord. Na OI u Rio de Žaneiru učestvovaće devetočlana srpska streljačka selekcija.

Nikad do sada, pa ni u vreme velike Jugoslavije, naša zemlja nije imala toliko predstavnika na streljačkom olimpijskom turniru.

U klubu „Petica“ na Adi Ciganliji večeras je organizovan svečani ispraćaj naših strelaca-olimpijaca, na kome su im čelnici Saveza i brojni gosti poželeli mnogo uspeha u Riju.

Srbiju će na predstojećim Igrama ( 5 – 21. avgust) predstavljati: Stevan Pletikosić, Ivana Anđušić Maksimović, Andrea Arsović, Milenko Sebić, Milutin Stefanović (svi puška), Bobana Veličković, Zorana Arunović, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (svi pištolj). Uz njih će biti stručni štab u sastavu: Srećko Pejović, Boban Marković, Dragan Donević.

Pozdravljajući goste Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije, je podsetio da naša zemlja na velikim streljačkim takmičenjima učestvuje od 1903. godine.

Ivana Maksimovic barjaktar

– U dugoj istoriji naši strelci su osvojili 12 olimpijskih medalja, čime spadaju u krug najtrofejnijih srpskih sportista – istakao je Mašović.– Srpskoj selekciji želim da, pored nespornog visokog kvaliteta, u Riju ima i sportske sreće. Želim im da postignu ono čemu su stremili protekle četiri godine, da ispune ciljeve i ambicije. I oni koji nisu otišli na Olimpijske igre ne treba da budu tužni, jer imaće sigurno još šansi.

Pre nekoliko dana Olimpijski komitet Srbije je Ivani Anđušić Maksimović, olimpijskoj vicešampionki iz Londona 2012,  ukazao veliku čast da bude barjaktar na svečanom otvaranju Igara. Sa srpskom trobojkom u rukama predvodiće srpski olimpijski tim u defileu.

– Odluka Olimpijskog komiteta Srbije je veliko priznanje za Ivanu Anđušić Maksimović lično, ali i za njen tim i za ceo naš sport. Ne sumnjam da će svi naši strelci dostojno predstavljati Srbiju u Rio de Žaneiru, da će biti pravi ambasadori – poručio je Mašović, poželevši još jednom sreću, kako strelcima tako i svim našim olimpijcima u Rio de Žaneiru.

Srećko Pejović, sportski direktor SSS,m je podsetio da reprezentativci u nedelju putuju na pripreme u Francusku.U Rio iz Pariza odlaze 31. jula, da bi 2. avgusta imali i prve treninge. Streljački turnir počinje već 6. avgusta.

Stevan Pletikosic kapiten

– Uvek se pred velika takmičenja postavljaju pitanja šta očekujemo. Teško je prognozirati, posebno u streljaštvu. Ali, mogu slobodno da kažem da imamo mnogo jak olimpijski tim, svako od naših devetoro reprezentativaca je svetska klasa. Dokazali su to vrhunskim rezultatima u ovoj i proteklim sezonama. Ne sumnjam da će dati sve od sebe, a da li će doći i do medalja zavisi i od drugih – poručio je Pejović.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali predstavnici velikog broja klubova, članovi Upravnog odbora, zatim legenda srpskog streljaštva Mirjana Mašić Jovović, Dane Korica u ime Sportskog saveza Srbije, Nenad Pajić, selektor strelaca paraolimpijaca, Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije, najuspešnijeg srpske organizacije u neolimpijskim sportovima.

OKS: Ivana Maksimović će u Riju nositi srpsku zastavuOlimpisj

Siniša Mašović je prilikom obraćanja istakao da su uspesi strelaca zasluga njih samih, trenera, stručnih štabova, ali da svega ne bi bilo bez pomoći države. Predsednik SSS se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije i Nacionalnoj antidoping agenciji.

Među gostima je bio i Dane Korica, savetnik u Sportskom savezu Srbije, koji je istakao:

– Uvek se od strelaca na Olimpijskim igrama očekuje mnogo, ali nemojmo ih opterećivati medaljama. Međutim, verujem da će nas obradovati, i želim im mnogo sreće.

SRPSKI TIM ZA RIO

Stevan Pletikosić

kapiten streljačke olimpijske reprezentacije

Disciplina: MK puška ležeći i MK puška trostav.

Rođen 1972. Klub: „Čika Mata“

Učešča na OI: 5 (1992, 1996, 2000, 2004. i 2008).  U Barseloni 1992. je osvojio bronzu MK puškom iz ležećeg stava, a u Pekingu 2008. bio je sedmi vazdušnom puškom.

Damir Mikec

Disciplina: vazdušni i MK pištolj.

Rođen 1984. Klub: Policajac.

Učešća na OI: 2 (2008. i 2012). U Pekingu 2008. je osvojio sedmo mesto MK pištoljem.

Ivana Anđušić Maksimović

Disciplina: vazdušna i MK puška.

Rođena: 1990. Klub: „Akademija Maksimović“.

Učešća na OI: 1 (2012). U Londonu 2012. je osvojila srebro MK puškom iz trostava  (3 puta 20 metaka).

Zorana Arunović

Disciplina: vazdušni i MK pištolj.

Rođena: 1986. Klub: Crvena zvezda.

Učešća na OI: 1 (2012). U Londonu 2012. je osvojila četvrto mesto malokalibarskim i sedmo vazdušnim pištoljem.

Andrea Arsović

Disciplina: vazdušna i MK puška.

Rođena: 1987. Klub: Partizan.

Učešća na OI: 1 (2012). U Londonu je osvojila 15. mesto vazdušnom puškom.

Bobana Veličković

Disciplina: vazdušni i MK pištolj

Rođena 1990. Klub: Bor 030.

Učešća na OI : 1 (2012). U Londonu je osvojila 22. mesto vazdušnim pištoljem.

Milenko Sebić

Disciplina: MK puška ležeći, trostav i vazdušna puška.

Rođen: 1984. Klub: Crvena zvezda.

Učešća na OI: debitant

Milutin Stefanović

Disciplina: vazdušna puška.

Rođen:1985. Klub: „Čika Mata“.

Učešća na OI: debitant

Dimitrije Grgić

Disciplina: vazdušni i MK pištolj.

Rođen: 1984. Klub: Akademac.

Učešća na OI: debitant

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter