0
Ostali sportovi

ISSF: Andrea Arsović druga, Bobana Veličković treća na svetu!

Objavljeno: 01.06.16 u 09:45

Troje srpskih strelaca nalazi se među pet najboljih na junskim rang listama Svetske streljačke federacije (ISSF).

Najbolje plasirana naša takmičarka je Andrea Arsović. Zahvaljujući zlatnoj medalji na Svetskom kupu u Minhenu popela se sa devetog na drugo mesto rang liste za vazdušnu pušku. Bobana Veličković se na istom takmičenju okitila zlatom vazdušnim pištoljem i sada je treća na rang listi za ovo oružje. Minulog meseca bila je 12. Najveći napredak napravio je Milenko Sebić. Srebrna medalja i odlični rezultati (državni rekordi osnovnog dela i finala) u Minhenu u trostavu su mu doneli skok sa 36. na petu poziciju.

Na čak šest od ukupno devet svetskih rang lista klasičnog streljaštva, među deset najboljih nalazi se neko od srpskih strelaca, njih ukupno sedmoro.

Stevan Pletikosić, koji je u Minhenu bio peti MK puškom iz ležećeg stava, se sa osme popeo na šestu poziciju u ovoj disciplini. Milutin Stefanović je na prethodnom Svetskom kupu osvojio peto mesto vazdušnom puškom i vratio se u “top deset” na listi, sada je deseti.

Iako u Minhenu nisu stigli do finala Zorana Arunović i Damir Mikec su sačuvali mesto među deset najboljih vazdušnim pištoljem. Oboje su u svojim konkurencijama na devetom mestu.

Ni na jednoj listi u ženskoj konkurenciji nije bilo promena na čelnim pozicijama. Prvo mesto kod muškaraca sačuvao je jedino Amerikanac Metju Emons (trostav), koji je u Minhenu osvojio zlato uz svetski rekord finala.

Samo jedna sportistkinja nalazi se među tri najbolje u dve discipline. Iako je na trećem Svetskom kupu zauzela tek 24. poziciju, Olena Kostevič (Ukrajina) ostala je na čelu liste za vazdušni pištolj. Malokalibarskim pištoljem u Minhenu je osvojila srebro, kojim je napredovala sa petog na drugo mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter