0
Auto Moto

HAMILTON: Ludo, umalo gume da mi otpadnu!

Objavljeno: 29.05.16 u 19:45

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan današnom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monte Karla i da se molio bogu za takav ishod.

– Hvala bogu da je prošlo onako kako sam se nadao. Veliku zahvalnost dugujem i ekipi koja mi je obezbedila ovakvo vozilo. Molio sam se za ovakav dan i zaista se osećam blagosloveno – rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je danas, drugi put u karijeri pobedio u Monte Karlu, posle 2008. godine. Aktuelni svetski šampion je tako pobedio prvi put posle osam trka, odnosno posle oktobra 2015. godine.

– Ludo je koliko su mi trajale ultra meke gume. Verovatno je u poslednjem krugu trebalo da otpadnu. Čestitam drugoplasiranom Danijelu Rikiardu, vozio je fantastično tokom celog vikenda, on je jedan od najboljih vozača protiv kojih sam se ikada trkao – dodao je trostruki svetski prvak.

On je ostvario 44. u karijeri i smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za klupskim kolegom Nikom Rozbergom na 24 boda.

– Svi se borimo za titulu. Čeka nas dug, dug put, ali taman kada pomislite da ne može gore, stvari postanu bolje – rekao je Hamilton.

Rikardo je krenuo sa pol-pozicije i vodio je tokom trke sve dok u 33. krugu nije otišao u boks. Mehaničari tada nisu bili spremni za njega, on se zadržao duže u boksu, a na stazu se vratio iza Hamiltona.

Australijanac je bio vidno neraspoložen na pobedničkom podijumu. Kada je prolazio kroz cilj, putem radija su mu čestitali iz boksa a on im je odogovorio: „Završeno je, ništa što uradite neće popraviti stvari“.

– Spolja gledano, svima izgleda da smo prikazali šou, ali nije trebalo da bude toliko uzbudljivo. Dve uzastopne trke su pogrešili. Pozvan sam u boks, ja se nisam pozvao. Trebalo je da budu spremni – rekao je Rikardo.

Vozač Fors Indije Serhio Peres zauzeo je treće mesto.

– Izuzetno sam zadovoljan pošto je moj tim obavio sjajan posao. Ovo je moj treći plasman na podijum, a ovde u Monaku, to je posebna stvar. Posvećujem ga čelnicima ekipe. Mislim da smo donosili prave odluke – rekao je Peres.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter