0
Auto Moto

VN KINE (KVL): Rozbergu pol pozicija, Hamilton na začelju

Objavljeno: 16.04.16 u 12:50

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa poslednjeg mesta.

Rozberg, koji je pobedio u prve dve trke u šampionatu, osvojio je pol poziciju s rezulatom 1:35,042 minuta. To je njegova 23. pol pozicija u karijeri, a prva u sezoni.

Sa druge pozicije startovaće vozač Red Bula Danijel Rikardo, koji je ostvario vreme od 1:35,917, a treće i četvrto mesto zauzeli su vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.

VN KINE: Ferari preti Mercedesu, Raikonen i Fetel najbrži na treninzima

Dvostruki uzastopni svetski šampion Luis Hamilton nije uspeo da udje u plasman, pošto je u prvom delu kvalifikacija imao problema s motorom. Mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali nisu uspeli, pa će Hamilton startovati sa poslednjeg mesta.

– Izvući ću pouke iz ovoga. Imamo brz bolid, nadam se da ćemo popraviti kvar i da sutra možemo dobro da se trkamo. U Šangaju može da se obilazi. Daću sve od sebe da sustignem rivale. Nije gotovo – rekao je Hamilton posle kvalifikacija.

Hamilton je poslednji put startovao sa poslednjeg mesta 2014. godine u trci za Veliku nagradu Madjarske, pošto mu se zapalio motor tokom kvalifikacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter