3
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Partizanova deca srušila tursku legiju stranaca

Objavljeno: 28.11.15 u 19:33

Vaterpolisti Partizana zabeležili su prvu pobedu u ovogodišnjem takmičenju Lige šampiona, pošto su na Banjici savladali Galatasaraj 9:8.

Deca Vlade Vujasinovića ostavila su „srce u bazenu“ kako bi savladala tursku legiju stranaca koju sa klupe predvodi nekada trofejni vaterpolista, a sada veoma uspešni trener, dvostruki šampion Evrope, Igor Milanović. Nije utakmica baš njabolje počela za crno-bele koji su posle prvog dela igre gubili sa 2:1. Uspeo je Partizan da preokrene na 3:2 golovima fenomenalnog Subotića, što je bio znak da Partizan može do trijumfa.

Ključna je bila serija crno-belih kada su posle 4:4 stigli do prednosti 8:4. Galatasaraj je uspeo da smanji na 8:6, Jakšić je povisio na 9:6 i Turci nisu imali snage za veliki preokret. Uspeli su samo da ublaže poraz na 8:9, mada je srpski centar Nikić u poslednjim sekundama mogao šampionu Turske da donese bod.

Najefikasniji u Partizanu bio je već pomenuti Subotić sa tri gola, po dva su postigli Radojević i Jakšić, a po gol Dršaović i Lazić. Sa druge strane „zlatni delfin“ Nikić se dva puta „upisao“ u listu strelaca, a solidan je bio i Mlađan Janović.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter